Hétfőről keddre virradó éjszaka szerencsés kimenetelű baleset történt az M1-es autópályán.

Így történt a baleset

A Hegyeshalom felé vezető oldalon, a Sasfészek pihenő után a külső sávban közlekedett egy magyar rendszámú Peugeot 207. Majd, amikor megközelítette az előtte haladó, ukrán rendszámú Volkswagen Transporter furgont, egyelőre ismeretlen okból nem lassított és nem is váltott sávot, hanem belerohant a furgon által vontatott zárt utánfutóba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leszakadt az utánfutó

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem használta az övet

Az utánfutó az ütközés következtében leszakadt a Transporterről, majd a leállósávon keresztül az árokba sodródott és darabokra hullott. A Peugeot a leállósávban meg tudott állni, ám mivel sofőrje nem használta a biztonsági övét, könnyebben megsérült, őt a mentők a budapesti Szent János kórházba szállították.

Csak a furgon hátulja sérült

Nem sérült meg

A Volkswagen vezetője sértetlenül vészelte át a karambolt. A helyszínre a törökbálinti hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a Peugeot-t.

Mentő a helyszínen

Tragikus lehet

Nap, mint nap látni az utakon, hogy milyen megdöbbentő húzásokkal rukkolnak elő egyes autósok. Sok esetben az autópályán is hajmeresztő manőverekkel autóznak egyes sofőrök, melynek nem egyszer csúnya vagy éppen tragikus baleset lesz a vége.

Minden szabályt megszegett

A hétvégén a Budapesti Autósok Közösségének egyik tagja osztott egy újabb videót egy igencsak veszélyesen hajtó sofőrről. A felvételen az látszik, ahogyan egy Renault sofőrje az M1-es autópályán halad Győr felé, közben azonban többször is büntetőfékezik, cikázik a sávok között és nem engedi el a mögötte haladó kamerás autót – írja a Bors.

Hosszú szakaszon csinálta

„Az osztrák rendszámú, Renault körülbelül 20-30 kilométeren keresztül próbált leszorítani, több alkalommal büntető fékezett. Index használata nélkül, szó szerint kacsázott az autópálya két sávos útján az egyik szélétől a másikig, több autót veszélyeztetett” – írta a videó mellé a kamerás kocsi sofőrje.

Nem indult eljárás

„Az autóvezetőt igazoltatták a kollégáim. Az ellenőrzés során ittasság, vagy kábítószer használata nem merült fel. Az ügyben sem büntető, sem szabálysértési eljárás nem indult” – közölte Gányai Balázs, a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság referense. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.