Többször is támadó mozdulatokat tett felé az utasokkal teli villamoson. Áldozata annyira megrémült, hogy inkább adott neki pénzt. Noha a veszélyes bűnöző elmenekült, ennek ellenére a kamera mindent látott.

Teljesen gátlástalan volt

Az eset még tavaly szeptember 3-án, délután történt a 6-os villamos 11. kerületi szakaszán. Itt az 50 éves férfi felfigyelt egy külföldi nőre – derül ki a Fővárosi Főügyészség tájékoztatásából. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pénzt kért, de nem kapott

Leült a vele szemközti ülésre, ujjai összedörzsölésével jelezte neki, hogy pénzt kér tőle. A magyar nyelvet nem beszélő áldozat értette, mit szeretne a férfi, s a fejét rázva jelezte, hogy nem szeretne neki semmit sem adni. Ekkor ismét pénzt kért, amire újfent elutasító választ kapott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Próbálta megsebezni

A férfi ekkor elővett egy éles eszközt a táskájából, azt a nő előtt látványosan forgatni kezdte, majd hirtelen a nyaka felé tett egy szúró mozdulatot. Szerencsére nem talált, ugyanis a nő elrántotta a fejét, de ezzel még közel sem volt vége a tortúrának.

Ennyit zsákmányolt

Továbbra is fenyegetően hadonászott felé a késsel, majd a nő hasa irányába tett egy támadó mozdulatot, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle. Ekkor áldozata teljesen megbénult a félelemtől, s kinyitotta a pénztárcáját. A támadó 55 ezer forintot vett ki belőle.

Hamar elkapták

Ekkor az egyik szemtanú a villamosvezető felé indult segítséget kérni, a nő pedig felállt, próbált volna távolodni támadójától. Az leszállt a következő megállóban, de előtte még hátulról meglökte a nőt. Nem menekülhetett sokáig, a közelben elfogták a rendőrök.

Sokáig marad a rácsok mögött

A Budai Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott nemrégiben az ügyben, ahol az elkövető teljes körű beismerést tett, s egyben lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Erre tekintettel a bíróság őt bűnösnek mondta ki, s 7 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

Enyhítést szeretne

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett. A bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását, a másodfokú eljárás befejezéséig. Egy másik esetben azonban még csak most kezdődik az eljárás, s ahol jó eséllyel ugyancsak elvetemült rablók ülhetnek a vádlottak padjára.

Nem kímélték a ház lakóit

Mint a Tv2 Tények című műsora alapján mi is beszámoltunk róla, az éjszaka közepén törték rá az ajtót a rablók egy idős házaspárra Móron még február elején. A 94 éves tulajdonos felkelt a zajra, ezért a támadók egy kabátot dobtak a fejére, amit rászorítottak

Erre kelt fel

Fegyveres kommandósok mentek azért a két rablóért, akik egy 90-es éveiben járó házaspárt támadtak meg Móron. Az egyik áldozat nyilatkozott a csatorna munkatársának. Azt mondta, rossz alvó, ezért kelt fel a zajra.

Levegőért kapkodott

Az idős férfi arcára kabátot nyomtak a támadók, alig kapott levegőt. Végül sikerült egyik támadója ujját meglazítani, így már tudott lélegezni. Két nap alatt bilincset kaptak a feltételezett elkövetők. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a rablás egyik pillanata látható.)