A gyermekvasút több vonattal jár, a budai hegyek jó kirándulóprogramokat kínálnak. Az Aeropark sétarepüléseket szervez az ország felett. A kreatívokat varrótábor várja Budán, a csillagok szerelmeseit érdekes előadás Tárnokon. A Las Migas a MOMkultban fergeteges flamencoval koncertezik. A Fiumei úti sírkertben tablókiállítás nyílik 56 hőseinek emlékezetére.

Gyermekvasút az őszi szünetben

A budapesti Gyermekvasút az őszi szünetben is várja a kirándulókat: a vonatok mindennap közlekednek, nosztalgiavonatokat is indítanak. A kellemes őszi idő beköszöntével érdemes a tanítási szünetben is felkeresni a budai hegyek népszerű kirándulóhelyeit, a kisvasút állomásaitól kényelmes sétával elérhető a Hárs-hegy, a János-hegy, Makkosmária, Normafa és Budakeszi környéke is.

Gyakrabban járnak a vonatok

Október 25-én, 26-án és 27-én az óránként induló hagyományos szerelvényeken kívül a C50-es mozdony is forgalomba áll két-két fordulóra a Gyermekvasúton.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Országjáró sétarepülés

Boeing 737-800-as repülőgéppel

 Országnéző élményprogramot hirdet a Légiközlekedési Kulturális Központ (Aeropark) együttműködésben a Smartwings légitársasággal, és a Budapest Airport támogatásával. A sétarepülés  tervezett útvonala érinti a többi között a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és Budapestet, ez azonban az aznapi időjárástól, a felhőborítottságtól függően változhat. Az utazómagasság ezúttal nem 10 ezer méter lesz! 

Varrótábor a Budai Alkotóműhelyben

Imádod a lakberendezési tárgyakat? Szeretnéd te is feldíszíteni a szobád? Akkor varrj velünk az őszi szünetben párnát, díszeket, dekorációkat! Ötletben nincs hiány! Hívd el a barátnődet is és tervezzetek, varrjatok, alkossatok együtt – invitál kicsiket és nagyokat Budai Alkotóműhely.

Őszi lakásdekorációk és párnák készítése

Csillagászati előadás Tárnokon

A Heinrich Antal házban Tárnokon dr. Vető András fizikus vezet be a csillagászat rejtelmeibe.

Las Migas a MOMkultban

A Las Migast alkotó hölgyek Spanyolország négy különböző tájáról, különböző kultúrájú városából származnak, mégis közös a szenvedélyük, a flamenco. Koncertjeiken feszes latin ritmusok, gitár- és hegedűszólók, valamint erőteljes énekhang tölti be a színpadot, ezúttal este 7-től a MOMkultban.

Flamenco a szenvedélyük

„In memoriam Kossuth tér 1956. október 25.”- kiállításmegnyitó a Fiumei Úti Sírkertben

A Nemzeti Örökség Intézete, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága és az Országgyűlés Hivatala „In memoriam Kossuth tér 1956. október 25.” című tablókiállításának megnyitóját tartja október 25-én hétfőn 12.30 órától a Fiumei úti sírkert 21-es parcellájánál.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/gyermekvasut