Pilisvörösvár polgármestere és az alpolgármester is elkapta a koronavírust. A város vezetői egy születésnapi partin fertőződtek meg. A hivatalban 10 napig szünetel az ügyfélfogadás.

Pilisvörösvár vezetősége koronavírusos

Pilisvörösvár alpolgármestere, Strack Bernadett a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a szomorú hírt, miszerint ő és a polgármester, Dr. Fetter Ádám is elkapták a koronavírust.

EZ IS ÉRDEKELHET!

A városháza összes munkatársát tesztelik

“Polgármester úr és alpolgármester asszony Covid-tesztje pozitív lett, mindketten a karatén szabályokat betartva, családjukkal együtt otthon maradnak” – olvasható a bejegyzésben, amelyből az is kiderül, hogy emiatt a városháza összes munkatársát letesztelik.

Csak az dolgozhat, akinek negatív a tesztje

“A Polgármesteri Hivatal munkatársait holnap PCR-tesztnek vetjük alá, és a negatív teszttel rendelkező munkatársaink vehetik fel a munkát” – írta a posztban.

Egy szülinapi partin voltak

A polgármester az alpolgármesterrel és többekkel egyetemben egy születésnapi partin vett részt, ahol rajtuk kívül mások is elkapták a fertőzést – írja a Blikk. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan hányan kapták el a vírust.

Tíz napig nincs ügyfélfogadás

A Polgármesteri Hivatal egy közleményben tudatta Pilisvörösvár hivatalos oldalán, hogy betegség miatt tíz napig szünetel az ügyfélfogadás.

“Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy betegség miatt a mai naptól (2020. október 8-tól) Polgármesteri Hivatalban a személyes ügyfélfogadás 10 napig (2020. október 19-ig) szünetel” – írták a közleményben.

Tuzson Bence is elkapta a vírust

Csütörtökön írtunk arról, hogy Tuzson Bence, Dunakeszi és térségének országgyűlési képviselője is elkapta a koronavírust. A politikus ma közleményben erősítette meg a BudaPestkörnyeke.hu értesülését.

Otthonában lábadozik

Tuzson Bence azt írta, hétfőn igazolta a teszt, hogy ő is fertőzött. Jelenleg otthonában lábadozik, sem kollégái, sem családja nem kapta el a koronavírust.

Több politikus is koronavírusos lett

A Budapestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy eddig több politikus is elkapta a betegséget.

  • D. Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere
  • Bese Ferenc, Soroksár polgármestere 
  • Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója
  • Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija 
  • Kuncze Gábor, az SZDSZ korábbi elnöke, volt belügyminiszer 
  • Madari Róbert, Lakitelek polgármestere 
  • Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere 
  • Trócsányi László, EP-képviselő, volt igazságügyi miniszter

Kiemelt kép: Pilisvörösvár szakrendője – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu