Az elhagyatott telken hatalmas hulladékkupacok találhatóak, eddig nem sikerült semmilyyen változást elérni. Mindez a Rákos-patak partján található, a kerület egy csendesebb környékén.

Nem csoda, ha a lakóknak sem tetszik

Rendhagyó bejáráson voltam a minap Zuglóban, az egykori Reanal vegyszergyár területén, ahol megdöbbentő állapotok uralkodnak, a környéken lakók teljes joggal panaszkodnak – írja szombati bejegyzésében a 14. kerület országgyűlési képviselője. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Országos tanulságok

Hadházy Ákos ismertetése szerint az elhagyatott épületbe hajléktalanok költöztek, akik hatalmas mennyiségű szemetet halmoztak fel, azzal fűtenek, amit találnak. Megjegyezte, hogy az elhagyatott terület egy része túlmutat Zuglón és országos tanulságokkal szolgál.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nem segít a tulajdonosi helyzet

Az egyhektáros telek egy része ugyan elvileg önkormányzati tulajdon, de a sajátos jogi konstrukció miatt ott egyedül nem intézkedhet, például nem bonthatja el az épületeket. A másik része azonban magántulajdon, amelyet két természetes személy birtokol, vagyis könnyen megtalálhatóak.

Nem tiszta, melyik hatósághoz mi tartozik

A politikus hozzátette, hogy a tulajdonosok hamarosan megkapják a felszólítást az önkormányzattól. A hatósági ügyek viszont már bonyolultabbak, a kormány az építésügyeket és a hulladékgazdálkodást is a megyei kormányhivatalokhoz telepítette. A vicc kedvéért: előbbi a fővárosi, utóbbi a Pest vármegyei kormányhivatalhoz tartozik – jegyezte meg.

Tétlen a kormányhivatal

Az önkormányzat korábban már tett bejelentéseket a telep állapotával kapcsolatban, de a kormányhivatalok jól láthatóan a fülük botját sem mozdították, és még csak nem is kötelesek tájékoztatni a panaszost arról, hogy mit végeztek vagy mit nem – magyarázta.

Rengeteg ilyen telek van

A polgármesteri hivatal most újra megpróbálja, és „én is fogalmazok majd néhány szívhez szóló levelet a méltóságos főispán uraknak” – ironizált a képviselő. Kijelentette, nagyon sok hasonló telek van Budapesten és vidéken is, amelynek rendezését szerinte a kormány megnehezítette.

Ebben látja a problémát

„Egy jól működő államban minden ügynek azon a szinten kellene lennie, ahol a legtöbb információ áll rendelkezésre, és ahol joggal várható el a felmerülő problémák kezelése. A Fidesz ezzel szemben mindent központosít, mert így tudja leghatékonyabban menedzselni bizonyos körök érdekeit. Ennek következménye lesz a Reanal telekhez hasonló problémagócok létrejötte” – zárul Hadházy Ákos posztja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Döbbenetes környék

Jól látható a pusztulat

Csak azoknak ajánlatos bejönniük, akik szeretik a veszélyeket

Ki tudja, mi van benne

(Cikkünkben használt képeink Hadházy Ákos Facebook-oldaláról származnak.)