Kiderültek a részletek, néhány év leforgása alatt jelentősen megváltozott kínálattal találkozhatnak az üzletekben az emberek.

Több lesz a zöldség a Lidl polcain

A Lidl a jövőben több zöldséget szeretne kínálni, írta meg a német Bild értesüléseire hivatkozva a Blikk. Az üzletlánc irányelvei szerint ez az egyetlen bolygó, ahol élni tudunk, ezért meg kell azt óvni. Ezt figyelembe kell venni a táplálkozásunk során is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csökkenteni kell a húsfogyasztást

Többször, több helyen elhangzott már, hogy az emberiségnek mérsékelnie kellene a húsfogyasztást. Ebbe a sorba most beáll a Lidl is. Azt mondják, tízmilliárd ember számára csak akkor elegendőek a természeti erőforrások, amennyiben csökken a húsfogyasztás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt mondja a vezető beszerző

Graf, a Lidl vezető beszerzője azt mondja, nem oktatni szeretnék a vásárlókat ezzel a lépéssel. Csupán az üzletlánc imázsát szeretnék javítani, főként a fiatalabb vásárlók szemében. Meglátása szerint a fiatalok ugyanis értékelik a cégek ilyen irányú erőfeszítéseit.

Sokan már nem tudnak ennyi pénzt kifizetni a húsokra

Az utóbbi időben mint sok más élelmiszernek, a húsoknak is jelentősen emelkedett az ára. Ez sokak számára kényszerhelyzetet jelent, hiszen ennyit nem tudnak kiadni már értük. Erre reagálnia kell a Lidlnek is.

Ezek is érdekelhetnek!

Így reagálnak más vállalkozások

Egyes üzletek úgynevezett témaheteket tartanak. Ilyenkor a húsmentes termékeiket népszerűsítik. A Lidl eddig nem lépett ezügyben, de most forradalmi változásokat terveznek.

Ez várható a Lidl üzleteiben

A Lidl célja az, hogy megkülönböztesse magát a versenytársaitól. Ennek érdekében 2025-ig azt tervezik, hogy növelik a növényi fehérje alapanyagú termékeik kapcsán a választékot.

Figyelembe veszik a vásárlók érdekeit

A Lidl vásárlóinak jelentős százalékát továbbra is azok alkotják, akik kifejezetten árérzékenyek. Az üzletláncnak ezért ezt a tényt figyelembe kell vennie. Mivel nem mindenki vegetáriánus, így céloztak arra, hogy továbbra is lehet majd húsokat kapni a Lidl boltjaiban.

Sokkal olcsóbb a román Lidl, mint a magyar

A Világgazdaság egy egész cikket szentelt annak, hogy összehasonlítsa a hazai és a romániai Lidlben kapható árakat. Mint írják, sokkal olcsóbbak a határon túli üzletekben a zöldségek, a gyümölcsök, a szeszes italok, az üdítők és a kávék is. Olcsóbban lehet továbbá beszerezni a felvágottakat, a sajtokat, a vajakat és az édességeket is Romániában, mint idehaza.

Óriási különbségek vannak alap élelmiszerek árai között

A piros burgonya kilogrammonkénti ára a fővárostól mintegy tíz kilométerre fekvő Lidl üzletben 299,5 forint volt, míg a romániai üzletben csak 184 forintnak megfelelő lejért kínálták. Ez 63%-os eltérést jelent. A romániai Lidlben a banán kilója 559 forint, idehaza viszont 699 forint. A saját márkás 250 grammos Pilos vaj kint 959, Magyarországon viszont 1199 forint. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu