Megpróbálta kihasználni, hogy a beteg magatehetetlen, ám egy dologgal nem számolt a mentőápoló.

Megragadta a lehetőséget

Egy mentőápoló úgy döntött, hogy él a lehetőséggel, és elvett 70 ezer forintnyi készpénzt egy betegétől. Kiderült azonban, hogy a kórházba szállítandó beteg nem akárki volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megbízhatósági vizsgálat volt

Valójában ugyanis nem egy valódi betegről volt szó. A Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) munkatársai hajtottak végre megbízhatósági vizsgálatot. Ez a konkrét 2023. február 1-jén történt.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Így szűrik ki az oda nem való embereket

A korrupció elleni fellépés hatékony eszközének tartják a megbízhatósági vizsgálatot. Ilyenkor olyan mesterséges élethelyzeteket kreál az NVSZ, amelyek valósnak tűnnek. Az érintettek így mit sem sejthetnek abból, hogy valójában egy vizsgálaton vesznek részt.

Ezt ellenőrzik

A vizsgálat során az NVSZ munkatársai azt elenőrzik, hogy a megfigyelt személyek úgy járnak-e el, ahogyan azt előírja a jogszabály. A szóban forgó mentős ezen a teszten megbukott.

Ezek is érdekelhetnek!

A kórházban kapcsolták le a mentősöket

A rendőrök az egészségügyi intézményben felelősségre vonták tettükért a mentősöket. Kezdetben mind a ketten tagadták, hogy bármit is elkövettek volna. Nem adta át az ellopott pénzt egyikőjük sem.

A zsaruk megtalálták a pénzt

Az egyenruhások átkutatták a mentőápolók ruházatát. Az egyikőjük nadrágzsebében lapult a 70 ezer forint. Ezt azon nyomban le is foglalták a rendőrök.

Végül beismerte tettét a mentős

Miután előkerült a bizonyíték, a mentőápolót előállították és ki is hallgatták. Ekkor már nem tagadta, hogy mit tett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 3. Kerületi Rendőrkapitánysága indított büntetőeljárást az ügy kapcsán.

Korrupt kormányhivatali dolgozókat kaptak el egy műszaki vizsgaállomáson

A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség egy műszaki vizsgaállomáson folytat nyomozást. Január 30-án, hétfőn nyolc kormánytisztviselőt fogtak el. Azzal gyanúsítják őket, hogy kenőpénzeket fogadtak el az ügyfelektől.

Az öltözőben osztották el a pénzt a vizsgabiztosok

A munkaidő vége előtt rendszeresen az öltözőben osztották el a kenőpénzeket a vizsgabiztosok. Egyenlő arányban osztották szét egymás között. A kutatások során 53 millió forintnyi készpénzt foglaltak le a nyomozók. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív