A fotók alapján nagy erejű lehetett az ütközés. A várandós hölgy be volt kötve, és működésbe léptek az autója légzsákjai is.

Figyelmetlenségből lett a baj

Péntek este egy várandós fiatal nő a 11. kerületben a Henryk Slawik rakparton a Rákóczi híd felől haladt a Petőfi híd felé egy Mazda 2-essel, majd hirtelen úgy döntött, hogy megfordul. Ezt azonban figyelmetlenül tette, nem nézett a visszapillantó tükörbe, így a mögötte érkező, azaz vele egy irányba haladó Alfa Romeo már nem tudta kikerülni a Mazdát, és a bal oldalába rohant. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatalmas baleset történt a rakparton

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A légzsák segített

Az ütközés hatására az Alfa keresztbe állt, a Mazdának pedig a bal első kereke defektet kapott, a bal hátsó pedig kitört. A várandós hölgy használta a biztonsági övét, így a kirobbanó oldallégzsákok megvédték őt a sérülésektől, de a magzat miatt így is kórházba szállították őt, további vizsgálatok céljából.

Az Alfa Romeo az úton keresztbe fordulva állt meg

Az Alfa Romeo a Mazda oldalát kapta telibe

További részletek a karambol kapcsán

A nőnek a légzsákoktól függetlenül szerencséje volt, hogy a Alfa a bal hátsó ajtót és a bal hátsó futóművet találta el, ha a bal első ajtót éri ekkora ütés, valószínűleg komolyabban megsérült volna. Az Alfa Romeót vezető fiatal férfi nem sérült meg a karambolban, ő is be volt kötve, ezért a kormányba épített légzsák azonnal működésbe lépett a karambolt érzékelvén.

A Mazda légzsákjai kinyíltak az ütközés hatására

Egy időre lezárták az utat

Az útszakaszt nem kellett teljesen lezárni, hiszen az arra közlekedőknek pont egy autónyi helyük maradt a roncsok kikerülésére, de egy arra haladó, utasokat nem szállító busznak már vissza kellett tolatnia a Petőfi hídig. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindkét autó súlyosan megrongálódott

Kiemelt kép és fotók: a baleset helyszínén készült fotó – Forrás: BudapestKörnyéke.hu/GK