Kihallgatta a rendőrség a szenteste napján a Soroksári úton halálos balesetet okozó 22 éves BMW-s fiatalt. Úgy tűnik, hogy nem gyanúsítják olyannal, ami illegális gyorsulásos versenyzésre utalna.

Gyorsulási verseny elvetve

Mint azt korábban megírtuk súlyos baleset történt karácsony napján a 9. kerületi soroksári úton. Egy nő meghalt amikor autójába csapódott egy BMW-s. Akkor sokan illegális gyorsulási versenyre gyanakodtak. Úgy tűnik, hogy a rendőrség szerint nem ez történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

A férfi sajnálja a történteket

A rendőrség közleménye szerint egy véletlen baleset történt, ami miatt a Soroksári úton. A hatóság szerint mindkét kocsi a zöldnél indult el, csak a fiatalember autója megcsúszott. A férfi, aki együttműködik a rendőrséggel, sajnálja, ami történt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Így nézett ki a BMW

Soroksári úti baleset – Fotó: BPK

Csak simán elindultak volna

A rendőrök a sajátos nyelvezetükkel azt írják: „A nő a járművével a Soroksári úton a Földváry utca irányából az Illatos út irányába közlekedett a középső forgalmi sávban. Az autó a Hentes utca kereszteződésében a zöld jelzésre elindult, azonban az Illatos út irányából érkező, szintén zöld jelzésre elinduló másik jármű, amelyet a 22 éves B. Márk vezetett, megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a nő gépkocsijával.”

Ezt mondja a fiatalember

B. Márk a gyanúsítással szemben panasszal nem élt, a balesettel kapcsolatban a sajnálatát fejezte ki, a nyomozóhatósággal az eljárásban együttműködik – írja a Blikk. A rendőröknek elmondta, azért tért át a szembe haladó forgalmi sávba az autójával, mert a nedves, csúszós úton elvesztette felette az uralmát.

A rendőrségnek sem gyanús

A nyomozásnál más bűncselekmény elkövetésének gyanú nem vetődött fel, azaz a hatóságok szerint egyszerű balesetről van szó.

A 10 éves kisfiú összetört

Szenteste óta vigasztalhatatlanul sír az a 10 éves kisfiú, akinek édesanyja halt meg a balesetben. Az áldozat családja fadíszítés közben tudta meg a tragikus hírt. „A kisfiunk a baleset óta csak sír, és az édesanyját keresi. Zokog és azt ismételgeti, hogy neki már nincs anyukája. A házban sem tudott megmaradni, mert minden az anyukájára emlékezteti. Egy volt kolléganőmnél aludt, akitől megkérdezte: „hívhatlak anyának?” A szívem szakad meg Ábel miatt és azért is, mert elvesztettem életem párját” – mondta megtörten Kálmán, a meghalt asszony férje.

Nem bízik a rendőrségben

Kálmán nem bízik a rendőrökben, a hatóságokban, magánnyomozást indított. Kiderült, hogy a felesége életét kioltó 22 éves srác már vett egy másik autót és továbbra is vezet. A rendőrség nem helyezte előzetesbe.

A balesetről így számoltunk be részletesen