Halálra gázoltak egy gyalogost Budapesten, az 1. kerületi Attila úton péntek kora reggel. Egy trendi autó ütötte el a 37 éves nőt, aki a helyszínen meghalt.

Lezárták az utat

Egy Mini ütött el egy 37 éves nőt Budán. Az asszony a helyszínen meghalt. A rendőrség a helyszíni szemle idejére az Attila utat teljes szélességében lezárta.

Itt történt a baleset

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Át akart szaladni

A Vérmező felől, a parkoló autók közül akart átszaladni az Attila út túloldalára a hölgy. Még sötét volt és sötét színű ruhában, kezében ételhordó műanyag dobozzal.

Próbált kormányozni

A Mini a belső sávban haladt az Alagút felé, azt mondta a sofőr, hogy nem volt ideje fékezni sem, elrántotta a kormányt a külső sávba, de akkor már elütötte az asszonyt.

Szörnyűséges 48 méter

A nő testét 48,5 méteren keresztül cipelte az autó, utána zuhant a földre és a szembejövő oldali belső sávba csúszott. Az étel szétkenődött a Mini szélvédőjén, ami be is tört a nekicsapódó testtől. A sofőr, egy középkorú férfi nem sérült meg.

Kihallgatták a Soroksári úti baleset okozóját

Mint azt a Kékvillogó korábban megírta, súlyos baleset történt karácsony napján a 9. kerületi Soroksári úton. Egy nő meghalt amikor autójába csapódott egy BMW-s. Akkor sokan illegális gyorsulási versenyre gyanakodtak. Úgy tűnik, hogy a rendőrség szerint nem ez történt. 

A férfi sajnálja a történteket

A rendőrség közleménye szerint egy véletlen baleset történt, ami miatt a Soroksári úton. A hatóság szerint mindkét kocsi a zöldnél indult el, csak a fiatalember autója megcsúszott. A férfi, aki együttműködik a rendőrséggel, sajnálja, ami történt.

Csak simán elindultak volna

A rendőrök a sajátos nyelvezetükkel azt írják: „A nő a járművével a Soroksári úton a Földváry utca irányából az Illatos út irányába közlekedett a középső forgalmi sávban. Az autó a Hentes utca kereszteződésében a zöld jelzésre elindult, azonban az Illatos út irányából érkező, szintén zöld jelzésre elinduló másik jármű, amelyet a 22 éves B. Márk vezetett, megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a nő gépkocsijával.”

Ezt mondja a fiatalember

B. Márk a gyanúsítással szemben panasszal nem élt, a balesettel kapcsolatban a sajnálatát fejezte ki, a nyomozóhatósággal az eljárásban együttműködik. A rendőröknek elmondta, azért tért át a szembe haladó forgalmi sávba az autójával, mert a nedves, csúszós úton elvesztette felette az uralmát.

Fotó: BPK/GK