Koronavírusos lehet az a magyar kislány, akit a bíróság Svédországban élő apjának ítélt. A 7 éves gyerek állítólag lázas és állítólag nem akar távol-keleti származású, de svéd állampolgár apjához utazni.

Segít a koronavírus?

„Fáj a feje, lázas, nagyon köhög, folyik az orra, gyengék a lábai és hányingere van” – számolt be kislánya, Szaffi állapotáról Varga Viktória a Blikknek.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nagymamával utazott volna

A nő azt mondja, hogy az orvos koronavírusra gyanakodott ezért nem mentek el nagymamájával Svédországba. Erre egy bírósági ítélet kötelezte volna őket amely értelmében a bangladesi származású apjának ítélték a gyereket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Most még Szabadszálláson

A nő jelenleg Szabadászálláson lakik ás arról beszélt a bulvárlapnak, hogy a 7 éves lánya amikor apjával beszél Skype-on, akkor rendszeresen közli, hogy ő magyar és svédül sem igazán akar beszélni.

Elhagyta Svédországot

Az ügy előzménye, hogy az asszony másfél éve lányával együtt otthagyta a gyerek apját és Magyarországra költözött. Ezek után gyerekrablás miatt elfogatóparancsot adtak ki ellen. A magyar igazságügyminiszter közbenjárására ezt törölték, de végül a bíróság az apának ítélte a gyereket.

Ázsiába vinné őket

Szaffi anyja egyébként attól tart, hogy volt férje, mivel a gyereknek bangladesi útlevele is van, elviszi az ázsiai országba. Arról már nem is beszélve. hogy a férfi erőszakos és az anya állítása szerint a svéd gyermekvédelem is csak csak ellenőrzött körülmények között engedélyezte az apa-lánya találkozókat.

Muszlim apa

A férfi egyébként muzulmán vallású és a környezetében olyan kétes alakok is megfordulnak, akik ellen bűncselekmény miatt körözést adtak ki évekkel ezelőtt Bangladesben.

Itthon ítélték neki a gyereket

Nem mellesleg az ügyben magyar bíróság ítélt úgy, hogy a kislánynak Svédországba kell utaznia. A 7 éves gyereknek északon óvodába kellene járnia, hogy újra jól tudjon svédül.

Időhúzás?

Varga Viktória ügyvédje, dr. Molnár József azt közölte, hogy a kislány megbetegedését jelezték a bíróságnak azzal együtt, hogy újra a Kúriához fordultak a végrehajtás felfüggesztése miatt, vagyis, hogy a kislány itthon maradhasson.

Ez is érdekelheti

Címlapfotó: Blikk