Az olasz rendőrök a térfigyelő kamerák segítségével rekonstruálták azt a szörnyű gyilkosságot, amikor az édesanya megöli 2 éves kisfiát. Katalin a gyermekelhelyezési per miatt szökött külföldre, a kis Alexet azonban nem akarta visszaadni édesapjának, ezért inkább végzett a kisfiúval.

Megfenyegette édesanyját

Saját édesanyját is életveszélyesen megfenyegette a kétéves kisfiát Olaszországban meggyilkoló nő. Erzsébet a gyilkosság óta alig bír létezni, nem érti, lánya miért ölte meg kétéves kisfiát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Fél a lányától

„Három héttel azelőtt, hogy Alexszel végzett, engem is meg akart ölni. Nem tudom miért, egyszerűen olyan napja volt. Azt mondta, hogy agyba-fejbe rugdos, és betöri a koponyámat. Hozzátette, hogy majd azt adja elő a rendőröknek, hogy beleestem a teknőbe. Többször is kérdezett olyanokat, hogy „miért nem döglesz meg, te rákos”. Megmondom őszintén, félek a saját lányomtól!”– mondta az idős asszony a Borsnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem kíváncsi Katalinra

„Nem vagyok kíváncsi a lányomra, de úgy vélem, hogy a rácsok mögött öngyilkos lesz. Szabadságvesztésre még sosem büntették, de előfordult, hogy pénzbírságokat szabtak ki rá” – mondta a gyilkos nő édesanyja.

Sok adóssága volt

Katalin az utóbbi időben úszott az adósságban. A Borsnak a nő több ismerőse is elmondta, hogy pénzt kért tőlük. Másfél-két hónapja egy hitelintézettől is felvett 250 ezer forint gyorskölcsönt, de aztán nem fizette a részleteket.

Hazudott a rendőröknek

A borzalmas tett előtt a nőt Olaszországban igazoltatták a rendőrök. Azt mondta,  hogy vakációra érkezett Olaszországba. Megkérdezték tőle, honnan volt pénze az útra? Azt felelte, dolgozik, munkahelyeként egy budapesti bútoráruházat jelölt meg, de hozzátette: jelenleg gyes-en van.

Volt munkaadóját akarhatta felkeresni

Kiderült, hogy a pénteki gyilkosság előtt egy nappal a közép-olaszországi Chiusiban járt. Vallomásában nem szerepel, miért pont ebbe a városba utazott, de vélhetően a korábban táncosként dolgozó nő munkaadóját, egy bár tulajdonosát akarta felkeresni.

Egy segélyközpontban is járt

Napközben betért a 8800 fős kisváros segélyközpontjába is a pici Alexszel. Furcsán viselkedett, majd szó nélkül távozott, ezért az ott dolgozók rögtön értesítették a rendőrséget.

Újra igazoltatták

Nem sokkal később a járőrök igazoltatták. Észrevették, hogy megjelenése nem túl gondozott, de Alex egészségesnek tűnt, papírjaik is rendben voltak, ezért tovább engedték őket.

Egy elhagyatott házban végzett a kisfiúval

Katalint ezután a Po’ Bandino felé vezető országúton látták. Másnap a másfél kilométerrel arrébb lévő umbriai falu egyik elhagyatott házában végzett a kisfiával.

Kilencszer szúrt

A kicsit kilenc szúrás érte, többször a mellkason és a nyakon szúrta saját gyermekét. Az anya azzal védekezik, hogy a gazos udvarú ház mellett rövid időre magára hagyta Alexet, s mire visszatért, egy ismeretlen összeszurkálta gyermekét. Mindezt cáfolják a tanúk és a falu biztonsági kamerái: ezeken jól látszik, hogy péntek délután, a kihalt főutcán a csöppnyi gyermek segít tolni anyjának a babakocsit. Útközben néhány játékot elhagynak, egy játékvonat és egy plüssfigura esett ki a kocsiból.

Egy inggel takarta el a holttestet

A felvételeken az is látszik, amikor az anya belépett az üresen álló ház rozsdás kapuján, a gyerek a karjában volt, közben keresett valamit a babakocsiban. Később kiderült, hogy azt a gyerekinget kereste, amellyel a gyilkosság után Alex véres testét és ruháját letakarta. Ekkor készíthette azokat a megrázó fotókat is, amelyet az apának küldött el.

Pánik tört ki a Lidl-ben

Percekkel később ismét megjelent a kapuban, és elindult a közeli Lidl felé. Amint bement a boltba, segítséget kért és a kassza futószalagjára helyezte Alex holttestét. A boltban kitört a pánik, többen sikoltozni kezdtek. A kisfiún először a pénztáros, majd a vásárlók, később a kiérkező mentők próbáltak segíteni.

A táskájában találták meg a kést

Közben a rendőrök is odaértek a helyszínre. Megtalálták Katalin táskájában a véres kést. A rendőrségi jegyzőkönyv szerint a bicska pengéje csonka, vizsgálják, hogy a szúrások erejétől törhetett-e el. A nő jelenleg egy olasz börtönben van, a kinti hatóságok folytatják a nyomozást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: rendőrök a gyilkosság helyszínén