Meghalt egy 14 éves lány koronavírusban. Eddig ő a járvány legfiatalabb áldozata. Csütörtökön Müller Cecília bejelentette, egy 8 hónapos csecsemő is megfertőződött, ő is meghalt, de halálát nem a vírus okozta. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt napon 285-en haltak meg a koronavírus miatt.

Meghalt egy 14 éves lány

A legfrissebb adatok szerint 285-en haltak meg a koronavírus szövődményei miatt az elmúlt napon. Az áldozatok között van egy 14 éves lány. Eddig ő a járvány legfiatalabb áldozata. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Asztmás volt

A koronavirus.gov.hu kormányzati oldal adatai szerint a lánynak asztma volt az alapbetegsége. Ő a járvány 22741-dik áldozata.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Két 16 éves is meghalt

A járvány eddigi legfiatalabb halálos áldozata két 16 éves lány volt. Egyikük nyirokrendszert érintő betegségben szenvedett, másikuknál pedig elhízást, mentális retardációt tüntettek fel alapbetegségként.

Meghalt egy 26 éves nő

A csütörtöki adatok szerint egy 26 éves nő is meghalt, nála alapbetegségként Down-szindrómát,  elhízást és pajzsmirigy betegséget jelöltek meg.

Meghalt egy 8 hónapos csecsemő

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy csütörtökön  Müller Cecília bejelentette, hogy az áldozatok közt egy 8 hónapos csecsemőt is fel fognak tüntetni.

Kimutatták a fertőzést

Az országos tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy a laborvizsgálatok egyértelműen megerősítették, hogy nem a koronavírus volt a halál oka, mivel azonban a gyerek környezetében sok volt a fertőzött, és nála is kimutatták a betegséget, az eddigi gyakorlatnak megfelelően a csecsemőt feltüntetik az elhunytak között.

Baktériumfertőzésben halt meg

A halál oka Müller szerint meningococcus baktérium okozta betegség. Ennek egyik ismert fajtája az agyhártyagyulladás, a másik, amikor teljesen egészséges immunrendszerű fiatalt is meg tud támadni a baktérium, vagy egy kevésbé fejlett immunrendszerű csecsemőt. A ritka betegség sok szervet egyidejűleg érint, gyors lefolyású és halálos kimenetelű lehet.

Közel 23 ezren haltak meg

A járvány kezdete óta Magyarországon már 22 966-an haltak meg koronavírus miatt. Jelenleg 11 363 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 364-en vannak lélegeztetőgépen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Covid osztály – Forrás: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila