Fekete zászlót helyeznek ki minden rendőrségi épületre, miután az éjszaka halálra késelt egy ámokfutó egy járőrt Budapesten, a 11. kerületben. Az elhunyt Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves. Két társa is megsebesült. Az ügyről péntek reggel Orbán Viktor is beszélt, és Újbuda polgármestere is megszólalt.

Rátört a szomszédra

Amint arról korábban beszámoltunk, tragédia történt az éjszaka Budapesten, a 11. kerületben. Csütörtök este tíz után kaptak egy bejelentést a rendőrök, miszerint a 11. kerületi Lecke utcában egy társasházban lakó férfi beszakította a szomszéd lakás ajtaját, és be akart jutni a lakásba.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késsel támadt a rendőrökre

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, ám ő az egyenruhásokra támadt: egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr egy figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, így sikerült elfogni. Az egyik rendőr belehalt a sérüléseibe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A villamosmegállóban fogták el

A férfi, az elsőként felsiető rendőrt mellkason szúrta, majd miután a másik két járőrt is megsebesítette, lerohant az utcára. A mellkason szúrt rendőr nem tudott már megmozdulni, két sebesült társa viszont a késes után iramodott, míg végül a közeli megállóban utól is érték, ekkor adták le a figyelmeztető, majd a lábra célzott lövést.

Rengeteg rendőr érkezett a helyszínre

Forrás: Facebook

Megszólalt a polgármester

„Rettenetes tragédia történt Újbudán, szolgálatteljesítés közben életét vesztette a 11. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. Megrendülve állunk a történtek előtt, és mély részvétünket fejezzük ki a fiatal rendőr hozzátartozóinak és a teljes rendőri állománynak” – írja Facebook oldalán Újbuda polgármestere.

Életüket kockáztatják

„Ez a tragédia fájdalmasan élesen hívja fel a figyelmet arra, hogy rendőreink nap mint nap az életüket kockáztatják a biztonságunk és nyugalmunk érdekében. Korán reggel egyeztettem a kerület rendőrkapitányával, és biztosítottam magam és Újbuda Önkormányzatának támogatásáról” – így zárja sokait László Imre.

Gyászolnak a rendőrök

Baumann Péter r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest 11. kerületében. A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelgünk munkatársunk helytállása előtt” – írta hivatalos közleményében a rendőrség.

30 éves volt

Az elhunyt rendőr februárban lett volna 30 éves. A Zsaruellátó Facebook oldalán kollégák, ismerősök és ismeretlenek gyászolják az elhunyt főtörzsőrmestert.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook

Gondoskodni fognak a családról

„Annyit tudunk mondani most, hogy együttérzésünket fejezzük ki a meggyilkolt rendőr családja és családtagjai felé, gondoskodni fogunk róluk természetesen. Ebből is látszik, hogy veszélyes szolgálat a rendőri munka, meg kell őket becsülni és védeni is kell. Az is jó hír, hogy az elkövetőt elfogták, nem örül az ember, hogy arról hall az ember, hogy a rendőrök a fegyverüket használták, ugyanakkor jó hír, hogy amikor kell, használják, a biztonságunk érdekében” – mondta péntek reggel a Kossuth Rádióban a miniszterelnök.

Orbán Viktor megrendült

„Sokkhatás alatt vagyunk, meg vagyunk rendülve. A rendőrgyilkosság ritka dolog, ami azt jelenti, hogy a rendőrök jól végzik a munkájukat, nem az van, hogy egy ilyen hírre megrántjuk avállunkat, hogy ez mindennapos”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Késelés Újpesten

Legutóbb 2020 karácsonyán történt késes támadás rendőrök ellen, akkor egy újpesti panelházban sebesített meg egy férfi egy rendőrt. A járőrök reggel fél 7 után kaptak bejelentést egy 4. kerületi, Kassai utcai társasházból hangoskodás miatt. A kiérkező járőrök egyikére rátámadt a hangoskodó férfi, többször megszúrta egy késsel, majd a rendőr járőrtársa, egy őrmesternő lelőtte. A férfi a helyszínen életét vesztette, a rendőr súlyos sérüléseket szenvedett.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook