Három rendőrt szúrt meg egy késes támadó Budapesten, a 11. kerületben, csütörtök késő este, az egyik rendőr meghalt. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

A szomszédhoz akart bemenni a támadó

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjába csütörtökön 22 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Budapest 11. kerületében – egy Lecke utcai társasházban – egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és be akar jutni az ingatlanba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három rendőrt is megszúrt

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, de ő az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egyikük elhunyt a kórházban

A mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték. Az egyik rendőr, 11. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette.

Rohanó embereket láttak

„Csak a hangzavarra eszméltem fel, aztán pedig csak egy rohanó férfit és utána rohanó embereket láttam, végül pedig két durranást, amiről már akkor azt gondoltam, hogy lövés  – mondta egy környékbeli férfi a Borsnak.

Rengeteg rendőr érkezett a környékre

Forrás: Facebook

Lerohant az utcára

Úgy tudjuk, a férfi, az elsőként felsiető rendőrt mellkason szúrta, majd miután a másik két járőrt is megsebesítette, lerohant az utcára. A mellkason szúrt rendőr nem tudott már megmozdulni, két sebesült társa viszont a késes után iramodott, míg végül a közeli megállóban utól is érték, ekkor adták le a figyelmeztető, majd a lábra célzott lövést.

Hivatalos közlemény

„Szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja” – írja Facebook oldalán a Magyar Rendőrség.

Gyászolnak a rendőrök

Baumann Péter r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest 11. kerületében. A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelgünk munkatársunk helytállása előtt.

30 éves lett volna

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gondoskodni fognak a családról

„Annyit tudunk mondani most, hogy együttérzésünket fejezzük ki a meggyilkolt rendőr családja és családtagjai felé, gondoskodni fogunk róluk természetesen. Ebből is látszik, hogy veszélyes szolgálat a rendőri munka, meg kell őket becsülni és védeni is kell. Az is jó hír, hogy az elkövetőt elfogták, nem örül az ember, hogy arról hall az ember, hogy a rendőrök a fegyverüket használták, ugyanakkor jó hír, hogy amikor kell, használják, a biztonságunk érdekében” – mondta péntek reggel a Kossuth Rádióban a miniszterelnök.

Orbán Viktor megrendült

„Sokkhatás alatt vagyunk, meg vagyunk rendülve. A rendőrgyilkosság ritka dolog, ami azt jelenti, hogy a rendőrök jól végzik a munkájukat, nem az van, hogy egy ilyen hírre megrántjuk avállunkat, hogy ez mindennapos”.

Késelés Újpesten

Legutóbb 2020 karácsonyán történt késes támadás rendőrök ellen, akkor egy újpesti panelházban sebesített meg egy férfi egy rendőrt. A járőrök reggel fél 7 után kaptak bejelentést egy 4. kerületi, Kassai utcai társasházból hangoskodás miatt. A kiérkező járőrök egyikére rátámadt a hangoskodó férfi, többször megszúrta egy késsel, majd a rendőr járőrtársa, egy őrmesternő lelőtte. A férfi a helyszínen életét vesztette, a rendőr súlyos sérüléseket szenvedett.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán