Ahogy azt szinte elsőként megírtuk itt a Budapest és Környéke hírportálon, pénteken visszalépett a főpolgármester-választástól Szentkirályi Alexandra, a Fidesz jelöltje. Azt kéri a szavazóitól, hogy Vitézy Dávodot támogassák. Nem különösebben magyarázta meg a visszalépését, Vitézy azonban hosszú posztban elmagyarázta, hogy akkor most mi a helyzet. Itt olvashatod el Karácsony Gergely álláspontját is.

Alexandra feladta a versenyt

“Amikor a főpolgármesteri kampányomat elkezdtem, tudtam, hogy egyszerre kell legyőznünk a kormány Lázár János nevével fémjelzett, minden fontos fejlesztést leállító Budapest-politikáját, és a Városháza Karácsony Gergely országos politikai ambíciói által fűtött, panaszkodó, másokra mutogató, halogató semmittevését. Az első győzelem megvan. Vasárnap jön a második!” – írja Vitézy Dávid. “Szentkirályi Alexandra döntését tudomásul veszem. A mai bejelentés valójában a főpolgármester-jelölti vita következményeként biztossá vált harmadik hely feladása. 

Megváltoztak az esélyek

A már 440 ezer ember által látott Partizán-vita után a korábbi kutatások érvényüket vesztették, Szentkirályi Alexandra távolmaradásával és Karácsony Gergely minden vártnál gyengébb szereplésével a főpolgármester-választás esélyei megváltoztak. Minden, a Budapest vezetésében változást akaró számára nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen esélyes kihívó én vagyok.” – szögezi le Vitézy, majd így folytatja:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ügyek és programok

“Főpolgármesterként nem fogok koalíciót kötni sem a Fidesszel, sem a DK-val. Ügyek és a programom mentén teremtünk többséget a Fővárosi Közgyűlésben. Nem lesz se fideszes, se DK-s főpolgármester-helyettesem. Bukott pártkáderek helyett végre szakemberekkel fogjuk vezetni Budapestet és a fővárosi cégeket. Gyurcsány emberei mennek, de Orbán emberei sem jöhetnek a helyükre. A Városháza nem lesz sem a Fidesz, sem a DK zsákmánya.”  Ide kapcsolódik: Karácsony Gergely: „Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje” – így reagált Szentkirályi Alexandra visszalépésére a főpolgármester

Nem a Maxi-Dubajra

Vitézy azt állítja, hogy nemet mond a Maxi-Dubajra, a kínai magasvasútra, az oligarchákra, és igent arra, hogy Budapest megkapja a neki járó uniós és hazai forrásokat, elinduljon végre a hévek fejlesztése. Állítja: meg fogja védeni Budapest szabadságát és sokszínűségét bárkivel szemben.

Mindenki főpolgármestere akar lenni

“Minden budapesti főpolgármestere leszek, legyen akár kormánypárti, akár ellenzéki szavazó, vagy akár olyan budapesti, aki egyik pártpolitikai tömbbel sem szimpatizál, vagy most szavaz először. Mindenki szavazatára számítok, aki változást szeretne és azt, hogy pártérdekek helyett végre valóban Budapest érdekei szerint fejlesszük ezt a gyönyörű várost, hogy még szebb, zöldebb, biztonságosabb és élhetőbb legyen. “ – írja Vitézy.

Fejlődő pálya

“Nekem nem Orbán, nem Gyurcsány, csak Budapest a fontos. Főpolgármesterként a kormánnyal és a pártokkal szemben is a budapestiek érdekeit fogom képviselni. Itt az idő, Budapestnek új főpolgármester kell! Aki változást szeretne Budapesten, vasárnap adjon esélyt, és tegye meg a következő nagy lépést, hogy végre fejlődő pályára állíthassuk Budapestet!” – fejezi be posztját Vitézy Dávid.

Kiemelt kép: Vitézy Dávid