Visszalépett Szentkirályi Alexandra, így a  vasárnapi választásra három jelölt marad így versenyben: Karácsony Gergely, Vitézy Dávid és Grundtner András. A Századvég legfrissebb kutatása szerint Vitézy Dávid népszerűbb jelölt volt Szentikirályi Alexandránál, így az LMP által támogatott közlekedési szakértő most már a Fidesz-KDNP jelöltje is lett. Ide kattintva elolvashatod Karácsony Gergely reakcióját, ide kattintva pedig Vitézy Dávid álláspontját találod.

Bejelentette

„Kedves Budapestiek! Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Gyurcsány és Karácsony távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak elállok a főpolgármester-jelöltségtől és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt. Egyben arra kérem minden támogatómat, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általam vezetett Fidesz-KDNP listára szavazzon! Így lehetséges a változás, így lehetséges a győzelem. Június 9-én zavarjuk el Gyurcsányt és Karácsonyt a Városházáról! Együtt győzni fogunk! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Budapest!” – jelentette be reggel 8 óra után pár perccel a Facebookon Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester jelöltje, hogy visszalép a jelöltségtől.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Lekutatta a Századvég

Péntek reggel a Századvég publikálta legfrissebb közvélemény-kutatását, melyben azt írták: Vitézy a legkedveltebb főpolgármester-jelölt, vasárnap legyőzné Karácsony Gergelyt. Visszalépésével három induló maradt Budapesten: Karácsony Gergely regnáló főpolgármester, az eredetileg az LMP által támogatott Vitézy Dávid, illetve a Mi Hazánk Mozgalom színeiben induló Grundtner András..

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Aktívan kampányt

Március közepén derült ki, hogy Szentkirályi Alexandra több mint négy év után nem folytatja a kormányszóvivői munkát, hanem ő lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje. A visszalépését megelőző napon is még nagy elánnal kampányolt, egyik utolsó közzétett videójában is a „Karácsony-Gyurcsány korszak” lezárására buzdított.

Karácsony megmondta

Karácsony megmondta Karácsony Gergely pár hete arról beszélt a Telexnek, hogy tudomása van egy olyan felvétel létezéséről, ami azt bizonyítja: mérik, hogy Fidesz színeiben főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandra visszalépjen-e. Később a HVG egyik olvasóját is keresték ezzel a kérdéssel a Fideszhez köthető telefonos közvélemény-kutatók. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ungár család lobbija

Tegnap Karácsony Gergely azt írta közösségi oldalán, hogy úgy tudja, Ungár Péter édesanyja, Schmidt Mária személyesen győzködi Orbán Viktor, hogy léptessék vissza Szentkirályi Alexandrát. Ungár Péter a napokban beszélt arról, hogy magánvagyonából körülbelül 250 millió forintot tett bele Vitézy kampányába.

Kiemelt kép: Vitézy Dávid, Karácsony Gergely, Szentkirályi Alexandra – A felvétel Adobe IA mesterséges intelligencia felhasználásával készült