Bezár a Műegyetem K épülete a Duna vízállása miatt. A korlátozás előreláthatólag június 11-ig tart. „Az egyetem „K” épületének használatát mai napon 13:00 órától korlátozni szükséges – június 5-én délelőtt erről tájékoztatta az egyetem minden polgárát BME Kancellária Vagyongazdálkodási Igazgatósága.

Magas a vízállás

A Fővárosi Csatornázási Művek intézkedése miatt szükségessé vált lezárás oka a Duna magas vízállása, illetve annak a csatornarendszerre gyakorolt hatása. A Műegyetem rakparton található épület lezárása várhatóan a folyó hétvégére várt apadása után, jövő hét kedden szűnhet meg. Az egyetem többi épülete nem érintett az intézkedésben. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Átszervezik a vizsgákat

Jelenleg vizsgaidőszak van a Műegyetemen. A vizsgákat és rendezvényeket más épületekbe szervezi át az intézmény. A vizsgákat érintő változásokról a Központi Tanulmányi Hivatal honlapján és a Neptun rendszeren keresztül tájékoztatja a hallgatókat a BME.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Bezár a Szkéné Színház

A Műegyetem épületében működő Szkéné Színház előadásai is elmaradnak vasárnapig. „Vasárnap estig az előadásainkat le kell mondanunk. A jövő heti előadásokkal kapcsolatban kérjük, figyeljétek az oldalunkat!” – írta a színház a Facebook-oldalán.

Elmaradnak az előadások

A június 7-ére, 8-ára és 9-ére a Szkéné Színházba meghirdetett Az Őrült, az Orvos, a Tanítványok és az Ördög című előadások is elmaradnak – közölte a Pintér Béla Társulat. A megvásárolt jegyek átválthatók bármely más júniusi előadásra (a szabad helyek függvényében hasonló árkategóriába), átválthatók a következő, 2024/2025-ös évadra szóló ajándékutalványra, vagy visszaválthatók.

Lezárták a rakpartot

Ahogyan arról beszámoltunk, az érkező dunai árhullám miatt, a folyamatosan emelkedő vízszintre tekintettel, a Budapest Közút 2024. június 6-án, csütörtökön 20 órától lezárta a forgalom elől a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Rákóczi híd között, illetve a pesti alsó rakpartot a Népfürdő utca és a Közraktár utca között. 

Víz alá kerül az alsó rakpart

A legfrissebb előrejelzések szerint pénteken napközben kerülhet víz alá az alsó rakpart több szakasza, azonban a magas vízállás miatt már ezt megelőzően is kicsaphat a medréből a Duna vize, ezért az élet- és vagyonbiztonság érdekében már ma este szükséges az alsó rakpart lezárása.

Tilos megállni

Csütörtök reggel 0 óra óta már tilos a megállás az alsó rakpartokon, így a Fővárosi Önkormányzati Rendészet Igazgatóság megkezdte a lezárt budai és pesti rakparton hagyott gépjárművek elszállítását a járművek épségének megóvása és a védekezés érdekében. 

Itt lehet átvenni az elszállított autókat

Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-ás telefonszámán, vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek/ kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

Érinti a BKK járatait is

“Amennyiben a Duna vízszintje azt indokolttá teszi, a következő napokban sor kerülhet arra is, hogy a pesti rakparti 2-es, 2B és 23-as villamosok rövidített útvonalon közlekedjenek. Az árvízhelyzettel összefüggésben a budapesti közösségi közlekedést érintő esetleges korlátozásokról a BKK ad majd további tájékoztatást.” – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Nem lesz rakpartnyitás

Az árvízvédelmi intézkedések miatt ezen a hétvégén a megszokott rakpartnyitás is elmarad. A rakpartok megnyitásának ideje még kérdéses, a jelenlegi előrejelzések szerint arra jövő hét elején kerülhet sor, miután a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divíziója elvégezte az árhullám levonulása utáni átfogó, fertőtlenítő takarítást.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: