Szentkirályi Alexandra visszalépése után Karácsony Gergely közösségi oldalán reagált. A főpolgármester Szentikirályi Alexandra színre lépése óta azt állítja, hogy a Fidesznek két jelölje van, Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra. Ha kíváncsi vagy, hogy Vitézy Dávid mit mondott az új helyzetről, akkor kattints ide.

Megszólalt Karácsony Gergely

„Vége hát a színjátéknak, ahogy szóltunk előre: megszületett a sötét és cinikus politikai alku. Vitézy Dávid a Fidesz, a NER és a hatalom jelöltje. Ez az alku a választók elárulásán ás átverésén alapul. A Fidesz úgy árulta el a választóit, ahogyan elárulta Budapestet az elmúlt öt évben. Vitézy és Ungár pedig megpróbálta becsapni a választóit azzal, hogy ellenzéki várospolitikának hazudtak egy hatalmi játszmát” – írta Szentkirályi Alexandra bejelentése után Karácsony Gergely.

Orbán-Ungár paktum

„Tudjuk, hogy a Fidesz meg fogja kérni ennek árát Vitézytől, az Orbán-Ungár paktumot Budapesttel akarják megfizettetni. A kormánynak fáj a foga a kerületi szakrendelőkre, központosítani akarják a színházainkat és a kulturális intézményeinket, az ingatlanos oligarcháik, Tiborcz, Schmidt Mária, Garancsi Budapest kárára üzletelhet, és ahogy eddig, úgy ezután is számíthat Vitézy Dávid megbízásaira Mészáros Lőrinc. Ismerjük a módszereiket, tudjuk, hogy ez a paktum valódi ára”. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Budapest a tét

„Én hiszem, hogy a budapestiek átlátnak a szitán. Azt kérem csak, senki ne hagyja magát megvezetni, becsapni. A tét az, hogy hagyjuk-e, hogy a hatalom elfoglalja magának a városunkat. A tét az, hogy kiállunk-e továbbra is magunkért, kiállunk-e Budapest értékeiért és elveiért. A tét az, hogy megőrizzük-e Budapestet szabad, zöld és szolidáris helynek. A hatalom emberei, vagy az emberek hatalma. Erről szavazunk most vasárnap” – zárja sorait a főpolgármester. Ide kapcsolódik: Megszólalt Vitézy Dávid, így magyarázza Szentkirályi Alexandra visszalépését

Karácsony megmondta

Karácsony Gergely pár hete arról beszélt a Telexnek, hogy tudomása van egy olyan felvétel létezéséről, ami azt bizonyítja: mérik, hogy Fidesz színeiben főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandra visszalépjen-e. Később a HVG egyik olvasóját is keresték ezzel a kérdéssel a Fideszhez köthető telefonos közvélemény-kutatók.

Schmidt Mária tárgyalt?

Tegnap Karácsony Gergely azt írta közösségi oldalán, hogy úgy tudja, Ungár Péter édesanyja, Schmidt Mária személyesen győzködi Orbán Viktor, hogy léptessék vissza Szentkirályi Alexandrát. Ungár Péter a napokban beszélt arról, hogy magánvagyonából körülbelül 250 millió forintot tett bele Vitézy kampányába.

Álellenzéki jelölt?

Karácsony Gergely az ATV által szervezett vitán is keményen nekiment Vitézy Dávidnak. “Te egy álellenzéki pártnak vagy a jelöltje” – mondta Karácsony Vitézynek, majd kijelentette: “Egy NER-be beleszületett milliárdos finanszírozza a kampányodat. Ez a párt azért támogat téged Dávid, hogy a politikai térképre visszalopakodjanak.” A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Vitézy Dávid, Karácsony Gergely – Forrás: ATV