Nem fogadnak betegeket munkaerőhiány miatt a Szent Imre Kórház egyik részlegén olvasható Dr. Bedros J. Róbert főigazgató elektronikus levelében. Nem ez az egyelten osztály, ahol a napokban munkaerőhiánnyal küzdenek, a dolgozók egy része ugyanis nem írta alá az új egészségügyi törvény által szabályozott feltételeket.

Nem fogadnak betegeket

A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Kardiológia Szakági Szubintenzív részlegén humánerőforrás hiány miatt 2021. március 1-én 19 órától beteget fogadni és ellátni nem képes –ezt tartalmazza az a dokumentum, amelyet Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő hozott nyilvánosságra Facebook oldalán.

Másik kórházba irányítják őket

Ezért március 2-ától, a meglévő szabad kapacitás terhére a Szent Margit Kórházat, a Betegápoló Irgalmas Rendet, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetet és az Uzsoki Utcai Kórházat jelölték ki és kötelezték a szubintenzív ellátást igénylő betegek ellátására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Itt a dokumentum

17-en mondtak fel

Hétfőn írtunk arról, hogy a Szent Imre Kórházba intenzív osztályán 17-en mondtak fel, mert nem tudták elfogadni az új egészségügyi törvény által szabályozott feltételeket. Nem ez az egyetlen intézmény, amelyben felmondtak a dolgozók.

“Búcsúzni kell”

“Nincs rosszabb érzés, mint amikor búcsúzni kell. Megköszönni, lezárni, elválni, majd elbúcsúzni. Nem lehet mit mondani. Nézel okosan, és csak azt várod, hogy mondjon valaki valamit. Valami szépet. Valami jót. De erre nincsenek szavak. Mi lekapcsoltuk a villanyt” – írják az interneten a távozó dolgozók.

Éjfélig kell aláírniuk az új szerződést

Hétfő éjfélig kellett aláírniuk az egészségügyi dolgozóknak azt a szerződést, amellyel maradhatnak a közellátásban, feltéve, hogy akarnak. A pótlékok és ügyeleti díjak miatt átalakítása miatt azonban több helyen komplett osztályok helyezték kilátásba a felmondásukat.

A Jahn Ferencben is gond van

Nemcsak a Szent Imre Kórházban, hanem a Jahn Ferencben is többen felmondtak az új egészségügyi törvény miatt. A Dél-pesti kórházban az egyik belgyógyászati osztály szűnt meg.

Levélet is írtak

Három szakorvos maradt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet II. Belgyógyászati Osztályán, így a II. Belgyógyászati Osztály és Gasztroenterológia Osztály működésképtelenné vált – ez derül ki abból a levélből, amit Dobosi Zsolt orvosigazgató címzett Paphalmi Ritának, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Egészségügyi Igazgatási Főosztálya főosztályvezető asszonyának hétfőn. 

Kedden megcáfolták önmagukat

A kórház kedden egy sajtóközleményben már ezt írta: A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben a II. belgyógyászati osztály működésére vonatkozóan az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket. A II. belgyógyászati osztályon dolgozó orvosok közül 12 fő esetében az egészségügyi szolgálati jogviszony létrejött, 4 orvos esetében pedig nem. A fekvő- és járóbeteg-szakellátás az intézetben biztosított, az osztály nem vált működésképtelenné.

Tatabányán is sokan felmondtak

Felmondott az összes közalkalmazott orvos munkavállaló a tatabányai Szent Borbála Kórház sürgősségi osztályán. Többen távoztak a radiológiáról, többek között az osztályvezető, a kardiológián az osztályvezető főorvoson kívül két rezidens maradt, gond van a nefrológián is, alig maradt orvos, a pszichiátrián a nővérek távoztak. A kórház szinte működésképtelenné vált.

A országos kórházfőigazgató szerint nincs gond

Tegnap Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató bejelentette, hogy „teljes garanciát lehet adni arra, hogy a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: Szent Imre kórház