A Szent Imre Kórházba intenzív osztályán 17-en mondtak fel, mert nem tudták elfogadni az új egészségügyi törvény által szabályozott feltételeket. Nem ez az egyetlen intézmény, amelyben felmondtak a dolgozók.

A Facebookon búcsúztak

A budapesti Szent Imre Kórház intenzív osztályának dolgozói közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el – írja Facebookon a (volt) dolgozók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

“Búcsúzni kell”

“Nincs rosszabb érzés, mint amikor búcsúzni kell. Megköszönni, lezárni, elválni, majd elbúcsúzni. Nem lehet mit mondani. Nézel okosan, és csak azt várod, hogy mondjon valaki valamit. Valami szépet. Valami jót. De erre nincsenek szavak. Mi lekapcsoltuk a villanyt” – írják az interneten a távozó dolgozók.

Ezzel a fotóval búcsúztak a dolgozók

Éjfélig kell aláírniuk az új szerződést

Hétfő éjfélig kell aláírniuk az egészségügyi dolgozóknak azt a szerződést, amellyel maradhatnak a közellátásban, feltéve, hogy akarnak. A pótlékok és ügyeleti díjak miatt átalakítása miatt azonban több helyen komplett osztályok helyezték kilátásba a felmondásukat.

Sokan távoznak az állami ellátásból

A Facebookon sok olyan bejegyzéssel lehet találkozni, amelyben egészségügyi dolgozók azt írják, évtizedek után távoznak az állami ellátórendszerből.

Bezárt az abai rendelő

Március 1-jétől bezárt az abai szakrendelő, mert a kisebbségi tulajdonosok megtiltották az igazgató egészségügyi szolgálati jogviszonyának létrehozását – közölte hétfőn a Fejér megyei város önkormányzata.

A szakrendelő vezetője nem írta alá

közlemény szerint a szakrendelő vezetője az azt működtető gazdasági társaság ügyvezetőjeként megbízási jogviszonyban látta el a tevékenységét, ezt kellett volna egészségügyi szolgálati jogviszonyra változtatni.

Vezető nélkül maradt a rendelő

Mivel ez nem történt meg, vezető nélkül maradt a rendelő, amelynek működése így hétfőtől szünetel. Az önkormányzat szerint így nemcsak beteget fogadni nem lehet, de még a dolgozók februári munkabérét sem lehet elutalni.

Az igazgató a polgármester rokona

A hvg.hu azt írja, a szakrendelő ügyvezető igazgatója ugyanis az abai polgármester hozzátartozója. A poszt alapján ez a vita lehet a hátterében annak, hogy a szakrendelőt működtető cég hét önkormányzati kisebbségi tulajdonosa megakadályozta, hogy az igazgató aláírja az egészségügyi szolgálati jogviszonyra vonatkozó munkaszerződést.

A győri polgármester is kiakadt

Dézsi Csaba András győri polgármester, aki egyébként szívsebész is, vasárnap számolt be arról, hogy véget ér a közös munka a feleségével abban a szívkatéteres laborban, amit közösen építettek fel és működtettek az elmúlt 17 évben.

„Mert a feleségem vagy”

„Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy. Ez szerintem gyalázat” – írta a fideszes politikus, bár részletesen nem fejtette ki a történteket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szent Imre Kórház