A 78 éves volt kormányfő orvosi beavatkozásra szorult, amit már nem lehetett tovább halasztani. Medgyessy Pétert bő tíz napja operálták meg, azóta egy budai klinikán lábadozik.

Megműtötték Medgyessy Pétert

Túl van egy sikeres műtéten Magyarország volt miniszterelnöke, Medgyessy Péter, aki azóta egy budai klinikán a kórházi ágyában fekszik és gyógyulgat. A 78 éves politikus már lassan két hete a kórházban van, több mint 10 napja műtötték meg – írja a Blikk.

Átesett a koronavíruson

Medgyessy tavaly októberben kapta el a koronavírus-fertőzést, és a vírus szempontjából a politikus a veszélyeztetett korosztályba tartozik, a volt kormányfő mégis jól van, ugyanis a műtétjének nem volt köze a koronavírushoz. Medgyessy az elmúlt években látványosan visszavonult, keveset szerepelt, de állítólag a hangján nem is lehetett hallani, hogy már tíz napja a kórházban fekszik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Megvolt a műtétje

„Köszönöm az érdeklődését, valóban jelenleg is kórházban vagyok, de ennek a járványhoz semmi köze. Egy térdműtétről van szó, egy sebészeti beavatkozásról, amelyet nem lehetett tovább halasztani. Jó tíz nappal ezelőtt végezték el” – mondta a lapnak a volt kormányfő.

Javul az állapota

A műtétet követő első napokban Medgyessy természetesen az ágyhoz volt kötve, azonban az állapota folyamatosan javul, így a politikus egyre jobban van.

Ő döntött a műtét mellett

„Én döntöttem úgy, hogy ne várjunk tovább és megcsináltatom, régóta esedékes volt. Leginkább a sporttal összefüggésben alakult ki az ízületi kopás. Ám a műtét után egyre jobban terhelhető, napról napra többet mozgok” – árulta el az egykori vezető politikus.

Aktív életet él

Medgyessy egyébként rendszeresen eljár futni, úszni és teniszezni, tehát aktív életet él. A sok mozgásnak köszönhetően a sportos életmódja nincs veszélyben.

Kuncze Gábor koronavírussal feküdt kórházban

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is beszámolt, nyolc hétig ápolták a kórházban, és ebből három hétig volt intenzíven a korábbi belügyminiszter, Kuncze Gábor. A politikust koronavírussal kezelték, a tüdejének pedig a 80 százaléka leállt, mégsem került lélegeztetőgépre.

Súlyos tünetei voltak

A volt belügyminiszter a betegség legsúlyosabb időszakában az intenzív osztályra került, de ami ennél is súlyosabb, hogy a politikus tüdejének a 80 százaléka leállt. Ekkor felmerült a gépi lélegeztetés ötlete, de Kuncze esetében végül nem kellett bevetni a lélegeztetőgépet.

Sportos életet él

Mint kiderült, Kunczének korábban nem volt semmilyen alapbetegsége, egészséges életet élt, sőt még sportolt is, aminek köszönhetően jó fizikuma volt. Kívülállók szerint Kuncze Gábor a sportos életvitele és az egészsége miatt épült fel a koronavírusból, bár a politikus azt mondta, szerinte az egészségügyi dolgozók mentették meg az életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Medgyessy Péter – Forrás: Youtube/Atv