Az elmúlt 24 órában 300 új fertőzöttek regisztráltak, és ezzel 805 871 főre nőtt a beazonosított koronavírusos betegek száma. Folyamatosan zajlik az oltás, aminek köszönhetően a beoltottak száma 5 254 400 főre emelkedett.

300 új fertőzött

Az elmúlt napon 300 új fertőzöttnél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel 805 871 főre nőtt a beazonosított betegek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elhunyt 24 beteg

A betegségben elhunyt 24 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 29 842 főre emelkedett.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nő a gyógyultak száma

A gyógyultak száma jelenleg 714 329 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 61 700 főre csökkent. A friss statisztikák szerint 622 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 70-en vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan oltanak

A folyamatos oltásnak köszönhetően eddig már 5 254 400 fő megkapta az oltását, közülük pedig 3 966 193 fő már a második oltását is megkapta. A sok vakcinával és az oltási hajlandósággal sikerült megfékezni a járvány harmadik hullámát.

Itt van az indiai mutáns

A kedvezőbb számok ellenére még így sem szabad hátradőlni, ugyanis Magyarországon is megjelent az indiai vírusvariáns, és eddig már három embert is megfertőzött. A védőoltás felvétele ezért is nagyon fontos, mert a vakcinák hatékonyak az ismert vírusmutációkkal szemben.

Bárki regisztrálhat

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig időpontot is foglalhatnak az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Pfizerre is lehet foglalni

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben Szputnyik oltásra lehet időpontot foglalni. Néhány oltóponton Janssen és Moderna oltás is elérhető.

16-18 évesek is foglalhatnak időpontot

Azok a fiatalok, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek, és még nem kapták meg az oltásukat, automatikusan tudnak időpontot foglalni a Pfizer vakcinára. Az 5 millió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ám alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Eeszt app is segít

Az oltást igazoló alkalmazás ingyenes letölthető mobiltelefonra, és az app képes kiváltani a  a védettségi igazolványt. Az Eeszt hivatalosan is helyettesíti a védettségi kártyát, és az alkalmazást használhatják szolgáltatók és beoltottak egyaránt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Koronavírus elleni védőoltás – Forrás: MTI/Balázs Attila