Nem érdekli a védettségi igazolvány és a 4 millió beoltott az egyik diósdi vendéglátóst, nem nyitja meg az étterme belső helységét. A vendéglátós azt írja, inkább a járványügyi szakemberekre hallgat, nem kockáztatja a vendégek egészségét, viszont a burgeres teraszán továbbra is mindenkit szeretettel várnak.

Nyitnak az éttermek

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Orbán Viktor péntek reggel bejelentette, hogy ma meglesz a 4 millió beoltott, amely azt jelenti, hogy holnaptól többek közt az éttermek belső terei is megnyithatnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kell maszkban ülni

Az új szabályozás szerint a belső terekben nem kell maszkot viselniük a vendégeknek, de csak addig, míg az asztalnál ülnek. Amikor felállnak, pl. mosdóba vagy a pulthoz mennek, onnantól már újra kötelező a szájvédő használata.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Védettségi igazolvány

Az éttermek belső tereiben azonban csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Az igazolvány önmagában nem érvényes, csak egy másik, fényképes okirattal együtt engedhetik be a vendéglátósok a vendégeket.

Ez is érdekelhet

Új szabály szombattól: a védettségi igazolvány csak egy fényképes okmánnyal együtt lesz érvényes, amelyet elkérhet a pincér, a recepciós, a jegyszedő vagy bárki, aki a szolgáltatást nyújtja

Múlt héten nyitottak a teraszok

Múlt héten 3,5 millió embert oltottak be Magyarországon, így szombaton már megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai.  

Megnyithatna a diósdi burgeres, de…

„4 millió beoltott után lehetőségünk volna a belső helyiségünket is kinyitni, Védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt, valamint minden kiskorú vendégünk számára. A Védettségi Igazolvány meglétét nekünk kéne ellenőrizni, és ugyancsak nekünk kellene ítélkeznünk, hogy ki az, aki jogosult, és ki az aki nem jogosult zárt térben fogyasztani!” – írja Facebook posztjában az egyik diósdi vendéglátós.

Nem akarnak szelektálni

Majd így folytatja: „Soha, semmilyen módon nem szelektálunk a hozzánk betérők között, úgyhogy most se vagyunk hajlandóak, így a belső helyiségünket továbbra is zárva tartjuk mindaddig, amíg a körülmények meg nem változnak!”.

A szakemberekre hallgatnak

A diósdi burgeres azt írja, hogy a döntésüket az általuk hitelesnek tartott járványügyi szakemberek véleménye is alátámasztja, hiszen ők egybehangzóan állítják, hogy a jelenlegi magyarországi pandémiás helyzetben felelőtlenség zárt térben, szájmaszk nélkül embereket összezsúfolni, függetlenül attól, hogy rendelkeznek Védettségi Igazolvánnyal, vagy sem – fogalmazott a vendéglátós.

Bárki jöhet a teraszra

„Semmiképpen sem vagyunk hajlandóak bárkinek az egészségét a saját üzleti érdekeink miatt, akár a legcsekélyebb mértékben is kockáztatni! Reménykedünk abban, hogy szép tavaszunk lesz, kevés esővel, széllel, így pompás körülmények között tudunk titeket vendégül látni a teraszunkon!” – zárta posztját a diósdi burgeres. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még mindig magas a halálozás

A legfrissebb adatok szerint tegnap, csütörtökön 182-en haltak meg koronavírus miatt Magyarországon, ezzel 27 540-re emelkedett az áldozatok száma. Március 15. óta naponta átlagosan több mint 200-an halnak meg a járvány miatt. Az egész világon, lakosságarányosan Magyarországon haltak meg eddig a legtöbben koronavírusban, már Szentendre teljes lakosságával megegyező honfitársunk halt bele a vírusba, nem alaptalan tehát a diósdi burgeres döntése.

Kiemelt kép: Giga Burger Diósd terasza – Forrás: Facebook