Nem érdekli a védettségi igazolvány és a 4 millió beoltott az egyik diósdi vendéglátóst, nem nyitja meg az étterme belső helységét. A vendéglátós azt írja, inkább a járványügyi szakemberekre hallgat, nem kockáztatja a vendégek egészségét, viszont a burgeres teraszán továbbra is mindenkit szeretettel várnak.

Nyitnak az éttermek

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Orbán Viktor péntek reggel bejelentette, hogy ma meglesz a 4 millió beoltott, amely azt jelenti, hogy holnaptól többek közt az éttermek belső terei is megnyithatnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kell maszkban ülni

Az új szabályozás szerint a belső terekben nem kell maszkot viselniük a vendégeknek, de csak addig, míg az asztalnál ülnek. Amikor felállnak, pl. mosdóba vagy a pulthoz mennek, onnantól már újra kötelező a szájvédő használata.

Védettségi igazolvány

Az éttermek belső tereiben azonban csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni. Az igazolvány önmagában nem érvényes, csak egy másik, fényképes okirattal együtt engedhetik be a vendéglátósok a vendégeket.

Ez is érdekelhet

Új szabály szombattól: a védettségi igazolvány csak egy fényképes okmánnyal együtt lesz érvényes, amelyet elkérhet a pincér, a recepciós, a jegyszedő vagy bárki, aki a szolgáltatást nyújtja

Múlt héten nyitottak a teraszok

Múlt héten 3,5 millió embert oltottak be Magyarországon, így szombaton már megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszai.  

Megnyithatna a diósdi burgeres, de…

„4 millió beoltott után lehetőségünk volna a belső helyiségünket is kinyitni, Védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt, valamint minden kiskorú vendégünk számára. A Védettségi Igazolvány meglétét nekünk kéne ellenőrizni, és ugyancsak nekünk kellene ítélkeznünk, hogy ki az, aki jogosult, és ki az aki nem jogosult zárt térben fogyasztani!” – írja Facebook posztjában az egyik diósdi vendéglátós.

Nem akarnak szelektálni

Majd így folytatja: „Soha, semmilyen módon nem szelektálunk a hozzánk betérők között, úgyhogy most se vagyunk hajlandóak, így a belső helyiségünket továbbra is zárva tartjuk mindaddig, amíg a körülmények meg nem változnak!”.

A szakemberekre hallgatnak

A diósdi burgeres azt írja, hogy a döntésüket az általuk hitelesnek tartott járványügyi szakemberek véleménye is alátámasztja, hiszen ők egybehangzóan állítják, hogy a jelenlegi magyarországi pandémiás helyzetben felelőtlenség zárt térben, szájmaszk nélkül embereket összezsúfolni, függetlenül attól, hogy rendelkeznek Védettségi Igazolvánnyal, vagy sem – fogalmazott a vendéglátós.

Bárki jöhet a teraszra

„Semmiképpen sem vagyunk hajlandóak bárkinek az egészségét a saját üzleti érdekeink miatt, akár a legcsekélyebb mértékben is kockáztatni! Reménykedünk abban, hogy szép tavaszunk lesz, kevés esővel, széllel, így pompás körülmények között tudunk titeket vendégül látni a teraszunkon!” – zárta posztját a diósdi burgeres. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még mindig magas a halálozás

A legfrissebb adatok szerint tegnap, csütörtökön 182-en haltak meg koronavírus miatt Magyarországon, ezzel 27 540-re emelkedett az áldozatok száma. Március 15. óta naponta átlagosan több mint 200-an halnak meg a járvány miatt. Az egész világon, lakosságarányosan Magyarországon haltak meg eddig a legtöbben koronavírusban, már Szentendre teljes lakosságával megegyező honfitársunk halt bele a vírusba, nem alaptalan tehát a diósdi burgeres döntése.

Kiemelt kép: Giga Burger Diósd terasza – Forrás: Facebook