Pénteken a regisztráltak a Sinopharm mellett Pfizer vakcinára is kérhetnek időpontot a kórházi oltópontokra. Ma meglesz a 4 millió beoltott, szombattól nyitnak a szállodák, edzőtermek, lehet újra meccsre menni, de csak védettségi igazolvánnyal.

Oltási akció

Rendkívüli oltási akció lesz pénteken: a Sinopharm mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot a kórházi oltópontokra az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

101 kórházban oltanak

Azok foglalhatnak időpontot az eeszt.hu oldalon, akik eddig regisztráltak a koronavírus-vakcinára. Összesen 101 kórházban zajlanak majd az oltások, akár este kilencig. Az Origo úgy tudja, hogy 100 ezer Pfizer-vakcina érkezik az oltópontokra és az Oltási Munkacsoport abban bízik, hogy pénteken ezt mind sikerül beadni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ma meglesz a 4 millió beoltott

Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, hogy ma meglesz a 4 millió beoltott, amely az újranyitás második lépcsőjét jelenti.

Éjféltől változik az életünk

Szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete módosul, a boltok és vendéglátóipari egységek 11-ig lehetnek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak bizonyos helyek. 

Ezek lesznek az új szabályok

Szombat reggeltől a kijárási tilalom módosul, éjfélre kell hazaérni, a vendéglátóhelyek 11 óráig lehetnek nyitva. Védettségi igazolvánnyal lehet moziba, konditerembe, színházba, éttermek belső termeibe menni. Felnőtt hozzátartozó kíséretében a gyermekek is látogathatják ezeket a helyeket.

A beoltottaknak a mosdóban maszkot kell viselniük

„Holnaptól nyitva lesznek az éttermek belső terei is, de csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni. A teraszokra viszont bárki leülhet. Emiatt azt a szabályozást hoztuk, hogyha valaki nem az asztalnál ül, hanem mondjuk elmegy a mosdóba, akkor fel kell vennie a maszkot, mert találkozhat olyannal, aki nincs beoltva” – mondta a miniszterelnök.

Beoltják a 16-18 év közöttieket

A 16-18 éves korosztályt is oltani kezdik május 10-e után – mondta a miniszterelnök. Pfizer oltóanyagot kapnak, és azt félre fogják tenni. 

Pfizerrel pénteken oltanak

„Aki Pfizert akar kapni, az ma még kaphat, egyébként csak hetek múlva jut neki legközelebb” – mondta Orbán Viktor a rádióban.

Több az oltás, mint a regisztrált

„Amikor a beoltottak aránya eléri a nagykorúak felét, akkor ellanyhul az érdeklődés, és lelassul a roham. Most már több a vakcina, mint amennyien fel akarják venni az oltást” – mondta a miniszterelnök.

A kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak

A miniszterelnök azt mondta, hogy már többen vannak a védett emberek, mint a nem védettek, ezért is helyes, hogy a védelmi igazolványhoz kapcsolódnak bizonyos jogok. Két oldalú megállapodásokat köthetnek az országokkal a védettségi igazolványról, és a kínai vakcinával beoltottak is szabadon utazhatnak majd a nyáron. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor az operatív törzs ülésén – Forrás: Facebook