Rengeteg pénztárgép hulladékot dobott ki valaki Szentendrénél az Aldi közelében. Mivel a cédulák mindegyikén az OMV benzinkúthálózat logója szerepel, nem nehéz kitalálni, hogy az egyik OMV töltőállomáson valaki úgy dönthetett, hogy az árok szélén szabadul meg a szeméttől. Nemrég a 2. kerületben egy ilyen, a tulajdonoshoz jól visszavezethető szemétkupacot visszaszállítattak a tulajdonosnak. Új fejleményként az OMV azóta reagált a szentendrei illegális szemét ügyére.

Illegális hulladék az OMV-től

Több ezer OMV-s pénztárgépcédulát dobott valaki ki Szentendrénél az Aldi közelében. A temérdek papírdarabot az erős szél már széthordta a környéken. Meglepő, hogy az OMV munkatársa, vagy a céggel szerződésben álló alvállalkozó így próbált megszabadulni a pénztárgépek végtermékétől. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem vitték messzire

A tömérdek szemét tulajdonosát nem nehéz meghatározni. Minden cédulán ott szerepel a cím: Szentendre, Dózsa Görgy út 87. Ez a Kalászi út és a 11-es út kereszteződésénél található  OMV-benzinkút címe. Úgy tűnik nem vitték messzire a szemetet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

OMV-mocsok az árok szélén

Nem kizárt az sem, hogy véletlenül került a hulladék a benzinkúthoz közeli Aldihoz, azonban az kevésbé véletlen, hogy eddig senki sem vette észre, hogy több ezer blokkcédula elszabadult és egy árok szélén várja, hogy történjen végre valami vele. Az illegális szemétről egy helyi férfi fotót készített és feltöltötte az egyik szentendrei csoportba.

Pénztárgépblokkok az OMV címével

Forrás: Facebook

Olcsó szolgáltatásból illegális hulladék lesz

Az illegális hulladéklerakás komoly probléma Budapesten és környékén. Több cég megpróbálja a legolcsóbb vállalkozót megtalálni, hogy megszabaduljon a szeméttől. A legolcsóbb megoldás általában azzal jár, hogy illegális hulladék lesz a szemétből és valamelyik város széli erdőbe vagy egy dűlőút mellé kerül. 

Visszavitette a tulajdonosnak a polgármester

Nemrég írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy a 2. kerületi polgármesterének, Őrsi Gergelynek felhívták a figyelmét több zsák hulladékra a Bimbó úton. Ő azonnal intézkedett, és visszavitték a szemetet az eredeti tulajdonosának.

A 2. kerületi gyakorlat

„Sajnos továbbra sem ritka az illegális szemétlerakás, bár bízom benne, hogy egyre kevesebb ilyen esetben kell eljárnunk” – kommentálta a történteket a polgármester. Leírta a 2. kerületi gyakorlatot is: az ilyen hulladékkupacok esetében mindig igyekeznek megtalálni, honnan is érkezhetett, és amikor ez sikerül, visszaviszik eredeti tulajdonosának, miközben megindul a megfelelő eljárás.

Inkább ültessenek erdőt

A 2. kerületben is a szemétkupacban talált iratok vezettek el a szemetelő céghez. A vállalkozásnak felajánlotta a polgármester, hogy inkább vegyenek részt egy-egy közösségi takarításon, esetleg ültessenek fákat, Miyawaki-erdőt. „Ezzel jót is tesznek, és pozitív reklámértéke is lehet hasonló akcióknak” – fogalmazott Őrsi Gergely.

Előkerült a szemetelő cég

Nem maradt el a válasz sem: a bejegyzés alatt péntek este megjelent a cég sajnálkozó reagálása az esetre. „Sajnálattal olvastuk a fenti bejegyzésben, hogy Bimbó úti irodánk költöztetésekor néhány zsák véletlenül, tudtunkon kívül a közterületre került” – írták. Hozzátették, hogy nem illegálisan akarták azokat lerakni, köszönik a gyors intézkedést, a zsákok visszakerültek hozzájuk, gondoskodtak azok megfelelő tárolásáról.

318 milliárdból jutna rá

A 2. kerületben jól végződött az út mellett talált szemét ügye. Nagy kérdés, hogy Európa egyik legnagyobb kőolajipari vállalata is bevállalja-e, hogy a mocskuk az út szélére került és eltakarítják. Az OMV Magyarországnak 200 benzinkútból álló hálózata van az országban, 2021-ben 318 milliárdos forgalmuk volt. Az illegális szemétlerakás bűncselekmény Magyarországon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Eldobált cetlik Szentendrénél – Forrás: Facebook