A tűz pontos keletkezését szakértői vizsgálatok fogják megállapítani. Egy biztos: füstérzékelővel, valamint egy tűzoltó készülékkel még időben megfékezhetők a lángok.

Innen érkezett a bejelentés

Hétfőn háromnegyed nyolckor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Budapest tizennegyedik kerületében, a Komócsy utcában sűrű füst áramlik ki egy egyszintes társasházból. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem lehetett rajta segíteni

Az épület egyik földszinti, harminc négyzetméteres lakásában keletkezett tűz. A tűzoltók két perc alatt a helyszínen voltak, egy hatvan év körüli férfit vittek ki az égő épületből, akinek az életét nem sikerült megmenteni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tíz négyzetméternyi terület lángolt

A harminc négyzetméteres lakásban egy galéria alatti ágy és annak környezete, asztal és könyvespolc égett tíz négyzetméteren. A tűzoltók nyolc perc alatt eloltották a lángokat, majd átszellőztették az épületet. A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni.

Ezek elengedhetetlenül szükségesek

A lakástüzek 61 százaléka a fűtési időszakban történik, ezért ilyenkor még nagyobb odafigyelésre van szükség. A legjobb megoldás, ha van otthon füstérzékelő és tűzoltó készülék. A füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez, egy ABC porral oltó tűzoltó készülék pedig minden lakóházban keletkező tűz esetén használható – olvasható a Katasztrófavédelem közlésében.

Garázs és személyautó égett

Persze nem csak ehhez az esethez kellett vonulniuk a tűzoltóknak. Hétfőn hajnalban kigyulladt egy családi házhoz tartozó garázs a Bács-Kiskun vármegyei Szabadszálláson, az Orgona utcában. Teljes terjedelmében lángolt a tizenöt négyzetméteres épület és benne egy személyautó.

A műhely is veszélyben volt

A tűz a szomszédban lévő műhelyt veszélyeztette. A solti hivatásos, a szabadszállási önkormányzati tűzoltók, valamint egy kecskeméti vízszállító két vízsugárral megakadályozta a tűz továbbterjedését, majd eloltotta a lángokat. Az egységek megkezdték az utómunkálatokat.

Autó lángolt Somogyban

Szintén hétfő délelőtt Somogy vármegyében a 75-ös főút 57-es kilométerszelvényénél, a hernyéki elágazás közelében kigyulladt egy személygépkocsi. A lenti hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, és visszahűtötték a járművet.

Erdészeti munkagép égett ki Vas vármegyében

A Vas vármegyei Rábapatyon, a Kossuth utcában pedig egy erdészeti munkagép lángolt, s égett teljes terjedelmében. A sárvári hivatásos és a jákfai önkéntes tűzoltók két vízsugárral előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)