Ahogy azt elsőként megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon nagy mennyiség pénztárgépszámlát találtak Szentendrénél az OMV-kút és az Aldi között. A fecniket szanaszét fújta a szél, sokaknak nem tetszett, hogy így szabadult valaki meg a hulladéktól. Legutóbbi cikkünk megjelenése után reagált az OMV az illegális szemétlerakásra.

Számlacédulák a szélben

Néhány nappal ezelőtt pénztárgépek számlacéduláit vitte a szél a 11-es út és a Kalászi út kereszteződésében található OMV-kútnál. Egy ALDI-vásárló észrevette, hogy a közeli árokban tömérdek mennyiségű cédulát dobott ki valaki. Fotókat készített, majd feltette a Facebookra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt nehéz az azonosítás

Elsőként írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy az OMV-hez kapcsolódó illegális szemetet találtak Szentendre határában. Nem volt nehéz beazonosítani a szemét forrását, ugyanis a több ezer cédula mindegyikén a helyi benzinkút neve és címe szerepelt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Cédulák ezrei Szentendrénél az árokban

Reagált az OMW

Cikkünk megjelenését követően az OMV reagált az illegális hulladékra, ezt írták: „Az OMV Hungária Kft. kútjain is nagy hangsúlyt fektet a körkörös gazdaság kialakítására, amelynek része a szemétlerakással kapcsolatos szigorú üzletpolitikánk is. Az incidensről nem érkezett be a vállalathoz hivatalos megkeresés, a töltőállomás dolgozói egy szentendrei Facebook-csoportból értesültek az esetről, ezt követően azonnal és több alkalommal is kimentek a helyszínre, ahol addigra már nem találtak a papírhulladékból. Az eset kivizsgálása folyamatban van, egyelőre nem merült fel személyes mulasztás gyanúja.”

Senki sem felelős?

Úgy tűnik tehát, hogy “egyelőre” senki sem felelős azért, hogy zsákszámra került az árokba OMV-s papírcédula. Ekkora mennyiséget senki sem gyűjt össze, csak valamilyen gyűjtőedényből kerülhetett ki a természetbe. 

Egy meglepő megoldás

Korábban írtunk arról, hogy a 2. kerület polgármestere, Őrsi Gergely meglepő módszert választott akkor, amikor illegálisan lerakott szemetet találtak a kerület egyik utcájáéban. Mivel ott is beazonosítható volt a szemét gazdája, a polgármester visszavitette a cégnek. A vállalkozás ezután magyarázkodni kezdett, mondván, csak véletlenül kerül ki tőlük az utcára az illegális hulladék.

Kinyomozták, honnan a mocsok

Néhány évvel ezelőtt a 10. kerület egyik momentumos önkormányzati képviselője, Kovács Gergely is az illegális szemétben talált számlák segítségével nyomozta ki, honnét érkezett választókerületébe a mocsok. Mint fogalmazott kis türelemmel a bizonylatokat szépen össze lehetett rakni a „kirakójáték” darabjaiból, másrészt máris megdől az ilyenkor szokásos érvelés miszerint „én csak kidobtam a kukába, valaki meg onnan ellopta, így került az út szélére”.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van a darabokból összerakott bizonyíték

Kiemelt kép: OMV-s cédulák az árok szélén – Forrás: Facebook