A 32 éves férfi április végén szenvedett súlyos balesetet ejtőernyőzés közben. Életveszélyes állapotban került kórházba, ahol többször is megműtötték. Szerda reggel azonban feladta a küzdelmet.

Meghalt Gál Szabolcs

„Elhunyt Gál Szabolcs főtörzsőrmester, a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának tagja, világbajnok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis katonája” – közölte Facebook oldalán a Magyar Honvédség.

Baleset érte

A világbajnok Gál Szabolcs törzsőrmester a Szolnok melletti szandai rét földjébe csapódott április 25-én délután. A törzsőrmesternek kinyílt az ernyője, de az ugrást figyelő ejtőernyősök szerint valahogy kicsúszhatott a kezéből az ernyő kupoláját irányító zsinór.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A földbe csapódott

Gál Szabolcs 100 kilométer/órával érhetett földet. Ha az ernyője nem nyitott volna nem is élte volna túl a zuhanást, így is borzasztó sérüléseket szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos sérüléseket szenvedett

A 32 éves ejtőernyős életét akkor a sisakja mentette meg, de ennek ellenére súlyos agyrázkódást kapott, valamint végtagjai is sérültek. Mentőhelikopter szállította Budapestre.

Véradást szerveztek neki

Több műtéten esett át a Honvédkórházban. Rengeteg vérre volt szüksége, egy ország mozdult meg, barátai, bajtársai mentek önkéntes véradónak, hogy Szabolcs életét megmentsék.

„Élnie kell”

„Az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához rengeteg vérre van szüksége. Szerencsére a vércsoportja olyan, hogy bárki adhat neki vért, hónapokon át szüksége lesz a vérre, megkérünk mindenkit, segítsen, élnie kell egy egyéves gyermek édesapjának, egy remek sportembernek, remek katonának – mondta a baleset után egy rendőr, aki a hírre az ORFK Teve utcai központjából rohant át a két saroknyira levő kórházba vért adni több kollégájával együtt.

Több műtéten esett át

A baleset után néhány nappal Szabolcs édesapja cáfolta, hogy fia életveszélyben lenne. A férfi akkor azt mondta, hogy több műtéten már átesett az ejtőernyős, de még hosszú időbe telik, mire felépül.

Az egyik legkiválóbb ejtőernyős

Gál Szabolcs fiatal kora ellenére az egyik legkiválóbb magyar ejtőernyős katona, kiképző volt, hat éve, 27 évesen, a csoport legfiatalabbjaként tagja volt annak a magyar honvéd csapatnak, akik ejtőernyős világbajnokságot nyertek.

Csak magára számíthat

Gödrös László veterán szolnoki ejtőernyős több mint ezer ugrással a háta mögött értetlenül áll a tragédia előtt. A baleset után azt mondta, hiába a rutin, hiába a csapat, az ejtőernyős egyedül ugrik ki a gépből, egyedül teljesít, csak magára számíthat az ég és a föld között.

Véletlen baleset lehetett

Gödrös László szerint a katonai ernyősök nem olyanok akik direkt, vagánykodva áthágják a szabályokat, ez egy véletlen baleset lehetett. Szabolcs megint világbajnokságra készült, ő már nem fogja tudni megvédeni a címét, de a csapata érte is fog harcolni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szolnok polgármestere is búcsúzik

“A kiváló sportember, a nagyszerű katona mindössze 32 évet tölthetett közöttünk, ám ezalatt is sokak tiszteletét és szeretetét kivívta. Páratlan tudása és felkészültsége fiatal kora ellenére példaképpé tette. Őszinte részvétem a családnak, barátoknak, bajtársaknak, a Magyar Honvédségnek!” – így búcsúzik a Facebookon Szolnok polgármestere Gál Szabolcstól.

Kiemelt kép: Gál Szabolcs – Forrás: Magyar Honvédség