Feltehetően az ejtőernyő hibája miatt földbe csapódott egy férfi péntek délután Székesfehérvár-Börgönd repülőtéren. A sérültet újraélesztették, de belehalt sérüléseibe – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Próbált életben maradni

A rendőrség szóvivője Szabó Imre az MTI-nek elmondta, hogy csoportos ejtőernyős ugrást hajtottak végre, de a férfi ernyője nem nyílt ki, ezért a segédernyővel próbált landolni, de lezuhant.

Pórbálták megmenteni

Az 50 éves férfit újraélesztették, de még a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség az esetet büntetőeljárásban vizsgálja.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Hol történt?

A Börgöndi repülőtér Székesfehérvár és Aba közigazgatási területén, Székesfehérvártól 10 km-re délre, Börgönd közelében helyezkedik el. Megnyitása óta számos repülőnapnak és más rendezvénynek adott otthont. Az utóbbi években az Albatrosz Repülő Egyesület üzemeltette, így motoros- és vitorlázórepülő oktatásra, repülőgép-tárolásra, valamint sárkányrepülésre is mód nyílt a repülőtéren – írja a Wikipedia.

Egy magyar katona halála

Egy fiatal magyar katona áprilisban ejtőernyős gyakorlat során szenvedett súlyos sérüléseket, amikor hatalmas sebességgel a földbe csapódott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Profi ugró volt

Gál Szabolcs főtörzsőrmester a Magyar Honvédség Ejtőernyős Válogatottjának volt a tagja, aki nemcsak tapasztalt ugró, de világbajnok is volt és több mint 5500 ugrással rendelkezett.

Áprilisban történt

Az egy hónappal ezelőtti gyakorlat során vélhetően kicsúszott a kezéből az ernyő kupolájának irányító zsinórja, ez okozhatta a tragédiát.

Több napig életben volt

A honvéd életéért napokon át küzdöttek az orvosok, megműtötték és több operáció is várt volna rá. A család és a szakemberek is bizakodóak voltak. Május 11-én azonban életét vesztette.

Május utolsó napján temetik

A búcsúztatójára május 31-én, Szolnokon a Tiszavirág Arénában kerül sor katonai tiszteletadással. A Magyar Honvédség arra kéri a gyászolókat, hogy kegyeletüket egy szál fehér virággal fejezzék ki – írják a közösségi oldalukon.

Így írtunk a tragédiáról részletesen

Gál Szabolcs 100 km/h-val csapodott a földnek.

Tegnap is volt egy légibaleset

Felszállás után az oldalára dőlt, a földre esett és kigyulladt egy girokopter a balatonfőkajári repülőtéren. A repülőben egy ember ült, de ki tudott menekülni a roncsok közül.

Címlapfotó: police.hu.