Felszállás előtt kigyulladt egy utas telefonja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a Wizz Air malmői járatán pénteken – közölte a Budapest Airport vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója.

Svédországba mentek volna

Felszállás előtt kigyulladt egy utas telefonja a Liszt Ferenc-repülőtéren, a Wizz Air malmői járatán pénteken.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Még csak gurultak

A Budapest Airport tájékoztatása szerint az eset a kifutópályához vezető gurulóúton történt, a repülőgép visszafordult, és kiszállították az utasokat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nincs sérült

Nem sérült meg senki, és a tűzoltók beavatkozására sem volt szükség.

Tavalyi kényszerleszállás

2021 augusztusában Tiranából Berlinbe közlekedő Wizz Air-járat műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre Budapesten. Sajtóhírek szerint kigyulladt a gép egyik hajtóműve. A légitársaság akkor arról tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu hírportált, hogy nem volt tűz a gépen, műszaki hiba miatt kellett leszállnia a repülőnek.

Elszabadult indulatok

Szintén 2021-ben arról írtuk, hogy Görögországban, Szantornin rekedt a Wizz Air sok magyar utasa, ezt követően pedig a reptéren elszabadultak az indulatok. Úgy tudni, hogy a gép a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni.

Ezeket se hagyd ki!

 Wizz Air máltai leányvállalatot alapít

A Wizz Air Malta az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség üzemben tartási és a Máltai Polgári Légi Közlekedési Hivatal működési engedélyének kiadása függvényében 2022 októberében kezdheti meg működését máltai lajstromozású repülőgépekkel.

A flotta

A Wizz Air európai diszkont légitársaság 149 darab Airbus A320, A321, A320neo és A321neo típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, amelyek átlagéletkora öt évre tehető.

Durva adó a légitársaságoknak

A kormány megszigorító intézkedései között szerepel, hogy 30 milliárd forintos extra adót vár el a légitársaságoktól úgy, hogy utasonként 10-15 eurós adó vetnek ki rájuk.

Áremelés lesz

Az utasonként számított adó bevezetése magasabb viteldíjakat jelentene egy olyan szektorban, amely két éve veszteséges, ennek a vitatása a legalapvetőbb közgazdasági elemzésekkel is szembemegy” – mondta Robert Carey, a Wizz Air elnöke, akit a hvg.hu keresett meg.

Címlapfotónk illusztráció.