Az Albánia fővárosából Berlinbe közlekedő Wizz Air-járat kedden műszaki hiba miatt kényszerleszállást hajtott végre Budapesten. Sajtóhírek szerint kigyulladt a gép egyik hajtóműve. A légitársaság arról tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu hírportált, hogy nem volt tűz a gépen, műszaki hiba miatt kellett leszállnia a repülőnek.

Kigyulladt hajtóműről szóltak az első hírek

A Wizzair egyik járatán történt a baj, kigyulladt a hajtómű – írta a Blikk. A lap úgy tudja, hogy a pilóta a fedélzeti tűzoltórendszerrel sikeresen megfékezte a lángokat, és le is tette a gépet Ferihegyen.

Nagy készültség

Mielőtt a gép földet ért volna, a katasztrófavédelem, a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki a helyszín biztosítására.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Műszaki hiba

A Wizz Air sajtószóvivője ezt követően megkeresésünkre azt mondta, nincs szó arról, hogy bármi is kigyulladt volna, a gépnek műszaki hiba miatt kellett leszállnia. A Tiranából Berlinbe tartó Wizz Air-járaton 180 utas volt, akik egyelőre a tranzitban várakoznak, és egy másik Wizz Air-gép viszi őket tovább Berlinbe.

Elszabadult indulatok

Pár napja írtuk, hogy Görögországban, Szantornin rekedt a Wizz Air sok magyar utasa, ezt követően pedig a reptéren elszabadultak az indulatok. Úgy tudni, hogy a gép a rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni.

200 utas

A gépen 200 utas tért volna vissza Budapestre, a légitársaság az eset után azt közölte: az erős keresztirányú szél nem tette lehetővé a biztonságos fel- illetve leszállást, így az utasokért nem tudott Budapestről az eredeti menetrendnek megfelelően elindulni a járat.

Rajtuk kívül álló okok

“Bár a késés rajtunk kívülálló okokból történt, a Wizz Air őszintén elnézést kér minden érintett ügyfelétől az okozott kellemetlenségekért. Utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra.” – közölte a légitársaság.

Elszabadult indulatok

„Tovább nehezítette a helyzetet, hogy a Budapesten ragadt gép utasai közül a várakozás alatt többen verbálisan és fizikailag is erőszakossá váltak, ezzel veszélyeztetve az utazás biztonságát. A légitársaságunk zéró toleranciát tanúsít minden agresszív viselkedéssel szemben, számunkra továbbra is a legfontosabb utasaink, a személyzet és a repülőgép biztonsága” – közölte a Wizz Air, továbbá hozzátették, hogy a kint ragadt utasok felmerülő szállásköltségeit megtérítik.

Ezzel a géppel tudnak hazajönni

A Szantorinire igyekvő gép szombaton fél egykor szállt fel Budapesten, ezzel térhettek haza a kint rekedt utasok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket se hagyd ki!

Kiemelt kép: Wizzair gép Ferihegyen – Fotó: BPK