Megépült a Wizz Air képzési központja ferihegyi repülőtér  szomszédságában, a fejlesztés által Magyarország és egyben a régió legkorszerűbb repülési oktatóközpontja jött létre. A 3800 négyzetméteres épületben helyet kapott három pilótafülke-szimulátor, egy ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköz, valamint egy tűzoltási kiképző központ.

Idén novembertől áll a képzési központ a Wizz Air rendelkezésére, a WING Zrt. beruházásaként fejlesztett oktatóközpont közvetlenül a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szomszédságában épült fel.

A 3800 négyzetméteres egyedi igények szerint kialakított épület alapterületének harmadát foglalja el a gyakorlati oktató tér, három repülőgép-szimulátorral – ezek közül a 2 darab A320 pilótafülkét modellező CAE 7000XR Series mozgó szimulátorral. Az épületben helyet kapott továbbá egy ultramodern kabin vészhelyzeti eljárás oktatási eszköz is – írja a Portfolió.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az épület másik felében egy háromszintes irodarész épült fel, ahol irodák, 14 oktatóterem, egy előcsarnok és közösségi terek is megtalálhatóak.

Az épület külsejét is a repülési téma inspirálta, a burkolat egy repülőgép külső megjelenését idézi. A Wizz Air létesítménye így hazánk legnagyobb légiközlekedési képzési központja lett, de a régióban is az egyik legmodernebbnek és legjobban felszereltnek számít, amely a jövőbeli igényektől függően tovább bővíthető.

Kiemelt kép: Wizz Air oktatóközpont