Annak ellenére, hogy rendőrségi feljelentés történt vele szemben, még hónapokkal később is milliós tételben verte át a vevőit a csaló váci autókereskedő. Úgy tűnik a váci rendőrkapitány nyomozóinak az sem volt elég, hogy a férfi halálosan megfenyegetett egy olyan vevőt, aki csak a befizetett pénzét akarta visszakérni tőle.

Szóltak a rendőrségnek, de későn léptek

Botrányos helyzet alakult ki az egyik váci használtautó kereskedőnél. A férfi nagyüzemben veri át a kuncsaftjait, már Facebook-csoport alakult a károsultakból, több száz emberről van szó. A rendőrség előtt sem ismeretlen az ügy, a feljelentések ellenére mégis tovább dolgozhatott, kedvére becsaphatta a vevőit az autókereskedő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Se pénz, se autó

A rafkós férfi üzleti modellje lényegében az volt, hogy az autóját eladni szándékozótól átvette a kocsit, ennek árát beszámította a nála vásárolt használt autó árába, a különbözetet viszont előre kérte, még az autó átadása előtt. Általában ez a pénz és megvásárlásra kiválasztott autó tűnt el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Magánszámlára kellett utalni a vételárat

Az is a csaló trükkjének a része volt, hogy nem a cég bankszámlájára kérte a vételárat, hanem az egyik munkatársának a magán bankszámlájára. Meglepő, hogy a vevőknek ez sem volt furcsa. Bárhogy is történt, több százan fizettek és nem aggódtak, hogy nem annak a cégnek utalnak pénzt, amelyikkel szerződést kötöttek. A károsultak Facebook-csoportja szerint emberek százai futnak a pénzük után, a csalás értéke több százmilliós – írja a hvg.

Szomorú valóság

A beszámolók szerint a csaló férfi elsőre nagyon megnyerő, szimpatikus és segítőkész volt. Mindenkinek azt mondta, hogy elintéz mindent, nekik csak át kell ülniük az egyik autóból a másikba. A vevők számára persze hetek múlva kiderült a szomorú valóság: se pénz, se autó, átverték őket.

Molotov-koktél a ház előtt

A megnyerőnek és segítőkésznek látszó vállalkozó arrogáns és fenyegető lett, amikor valaki a pénzét akarta visszakérni, vagy közölte vele, hogy feljelentést tesz. Volt olyan csőbe húzott vevő, akinek az mondta, ha így folytatja, akkor “rágyújtja a házat” ez a vevő egy Molotov-koktélt is talált a háza előtt, vagyis a csaló autókereskedő komolyan beszélt.

Semmi következménye nem lett az első feljelentésnek?

Eddig 17-en tettek feljelentést, először augusztusban fordultak a rendőrségre a károsultak. Több átvert vevő nagyon furcsának találja, hogy semmi következménye nem lett a feljelentésnek, a csaló még novemberben is folytatta mások átverését. Természetesen lehet, hogy a rendőrök augusztus óta már figyelték és nyomoztak, akkor viszont tudniuk kellett, hogy nagyüzemben lopja meg az ártatlan áldozatait.

Csaló váci autókereskedő

A váci rendőrkapitányság közleménye szerint jelentős kár okozása miatt már nyomoznak a férfi ellen. Csalás miatt büntetőeljárás van folyamatban, de ennél többet nem árultak el, így azt sem tudni, hogy miért lehet még mindig szabadlábon a csaló váci autókereskedő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció