A Kettőspont Színház remek egyfelvonásossal, Magyar Földrajzi Múzeum kertje Svejkkel készül. A Városliget közepén egy pompás rózsakert várja a felüdülni vágyókat, a Dohány utcában pedig autóalkatrészekből készült szobrokban láthatjuk meg a varázslatot.

Senki se mer egyedül élni – előadás a Kettőspont Színházban

Esendő tervek 1 felvonásban, az Új Alkotóműhely Kettőspont Színházában. Egy történet, ahol az évek egyetlen pillanatba zsúfolódnak. Egyetlen pillanat, ami évekké tágul. Az előadásban egy párkapcsolat történetén keresztül mágikus utazásra hívják a képzelet, az érzékelés és az érzelmek határvidékeire. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budapest aranykorában

Kép forrása: milleniumhaza.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Rózsakert a Városliget közepén

A Városligetben, a Millenium Háza újjáépítésével egyidőben az impozáns épület köré rózsakertet álmodtak a tervezők. 1500 tő változatos színű és formájú rózsa kelti életre Budapest aranykorát. A gyönyörűen felújított, Zsolnay-kerámiákkal gazdagon díszített épület fenséges háttere lehet a rózsákról készült fotóknak is!  A rózsakert szabadon látogatható, kellemes színfoltja lehet egy, a Városligetben eltöltött családi programnak. A Millenium Házában a Liget történetét bemutató kiállítás várja az érdeklődőket, és kellemes elfogyasztani a patinás falak közt egy csésze kávét, egy szelet süteményt.

Magyarország első Fémhulladék kiállítása a Dohány utcában

Az egyedülálló szobrok teljes mértékben újrahasznosított autóalkatrészekből készültek, új értelmet adva ezzel a fémhulladék fogalmának. Több száz munkaóra és megszámlálhatatlan mennyiségű fémdarab felhasználása után Megatron, Alien és a többiek már csak arra várnak, hogy megcsodálják őket!

Művészet és recycling

A Dohány utcai galériában a művészet és a kreatív recycling találkozik. Családdal, barátokkal nézelődni, fotózni érdemes a több méteres, látványos szobrok közt.

Svejk Érden, a Szepes Gyula Művelődési Központban

Nagy idők nagy embereket kívánnak. Vannak szerény, fel nem ismert hősök, akiket nem dicsőít a történelem, mint Napóleont. Jellemrajzuk elhomályosítaná még makedóniai Nagy Sándor dicsőségét is. Ő Svejk- írja ajánlójában az előadás szervezője.

Svejk vagyok

Főszerepben: Mikó István

A Magyar Földrajzi Múzeum kertjében Mikó István főszereplésével várja az előadás a szórakozni vágyókat vasárnap.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Mikó István