Energiaitalt ihatott halála előtt az a 14 éves fiú, aki hétfőn reggel kiesett az iskolapadból Hatvanban, életét már nem tudták megmenteni. S. Máté vérnyomás- és súlyproblémákkal küzdött. Az iskola tanárai és diákjai összeomlottak a tragédia miatt.

Iskolában hunyt el

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, hétfő reggel meghalt 14 éves fiú. A tanuló nyolc óra előtt holtan esett ki a saját padjából, a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskolában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyászol az iskola

„Mély fájdalommal tudatjuk, hogy S. Máté 7.a osztályos tanulónk a mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt. Iskolánk közössége megtört szívvel gyászol” – írta Facebook oldalán a hatvani Kossuth iskola.0

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nagy volt a riadalom

„Nagy volt a riadalom az iskolában, amikor a nyolc órai becsengetés előtt a 7/A -ba járó Máté váratlanul rosszul lett. Úgy tudom, kiesett a padból, mire a földre ért, már leállt a szíve – mondta a naphire.hu-nak egy neve elhallgatását kérő informátor.

Három mentő is a helyszínre ment

„A tanárok rögtön kiküldték a diákokat tanteremből, majd elkezdték az újraélesztést. Közben három szirénázó mentő is lefékezett az iskola előtt, köztük egy speciálisan felszerelt gyermekrohamkocsi. Az orvosok együttes erővel, kétségbeesve próbálták újraéleszteni a fiút, de már nem tudták megmenteni az életét.

Emelt szinten kezdték meg az újraélesztést

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a tizennégy éves hatvani fiú újraélesztését a kiérkező mentőegységek emelt szintű beavatkozás keretében vették át.

Nem tudták megmenteni

Az ellátásba egy gyermekrohamkocsi orvosa is bekapcsolódott, hosszan küzdöttek a beteg életéért, de sajnos nem lehetett megmenteni a fiút. A halál okát igazságügyi orvos szakértői vizsgálat állapíthatja majd meg.

Hazaengedték a diákokat

Úgy tudjuk, a haláleset miatt a tanárok és a diákok összeomlottak. A tragédia után több osztályban is elmaradtak a foglalkozások, a gyerekek egy részét már délelőtt 10 órakor hazaengedték. 

Egyedül nevelhette az anyja

A tragikus sorsú kisfiút az édesanyja egyedül nevelte, Máté halálát hirtelen szívleállás okozhatta. A Blikk információi szerint hatvani téglagyári városrészben lakó Máténak több súlyos betegsége is volt.

Energiaitalt fogyasztott

Az egyik hatvani ismerőse szerint vérnyomás- és súlyproblémákkal küzdött, meg nem erősített információk szerint rosszulléte előtt energiaitalt is fogyasztott.

Nem nyomoznak

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata azt írta, az ügyben semmiféle rendőri intézkedés, még terület lezárás, helyszín biztosítás sem történt. A rendőrség tudomása szerint természetes halált halt a gyermek, amelyet a halál beálltát megállapító helyszíni orvosi szakvélemény is megállapított, így jelenleg sem közigazgatási, sem büntetőjogi eljárás nem indult az ügyben.

Várják a boncolás eredményét

Ha a boncolás közben kiderülne, a fiú mégsem betegsége miatt vesztette életét a rendőrség is bekapcsolódik a vizsgálatba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola