Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Sokszor megfogalmazódott bennem, hogy Budapest a legszebb hely, ahol életemben voltam” – világsztárok, akik imádják Budapestet

Budapest mindig is egy nagyon vonzó turisztikai célpont ezért nem meglepő, hogy rengeteg zenész, filmcsillag és sztársportoló járt már nálunk. Bár a világsztárok általában nem nyaralni jönnek, hanem koncertek, forgatások és egyéb rendezvények miatt, de mindig marad idejük a kikapcsolódásra is.

Lenyűgözték a hidak

Will Smith 2018-ban járt először Magyarországon és egyből teljesen beleszeretett Budapestbe. A színész, akkor egy kis ékszerdoboznak nevezte a várost, ahol nagyon jól működik a történelmi helyszínek és a modern építészet együttműködése. Ezen kívül még a hidak nyűgözték le nagyon, amiknek az építése mindig is felkeltette az érdeklődését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt ünnepelte a születésnapját

Smith gyorsan vissza is tért a 2018-as látogatás után, bebizonyította, hogy tényleg beleszeretett a városba és úgy döntött, hogy Budapesten ünnepli meg az 51. születésnapját. 2019 szeptemberében egy hatalmas bulit csapott a szupersztár, egy ingyenes születésnapi koncertet adott a Bazilika előtt a magyar rajongóknak. EZT SE HAGYD KI: A Pátyi fenyvesben lövöldözik legújabb filmjében a világsztár Will Smith

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szinte már hazajár

Sting 2019 nyarán töltötte meg legutóbb Papp László Budapest Sportarénát, azt biztos, hogy nem volt már ismeretlen számára a helyszín. Az angol énekes már több mint 10-szer koncertezett Magyarországon és mindig szívesen jön. Stinget is nagyon megfogta a város építészete és a történelmisége, továbbá a közönséget is mindig megdicséri, még sosem kellett panaszkodnia a hangulatra.

A legnagyobb magyar

Jennifer Lawrence valószínűleg legyőzhetetlen a Budapestért rajongó sztárok kategóriájában, hiszen egyszerűen kijelentette, hogy: „Magyar vagyok és Budapest az otthonom.”. Az Éhezők Viadala sztárja, többször forgatott már nálunk és mindig elismerően beszél a fővárosról. A két kedvenc dolga pedig, ami egyből beugrik neki Budapestről, a fürdők és a libamáj.

Jennifer Lawrence is Budapesten forgatott

Kocsmai balhé

Az utóbbi évek legjobban foglalkoztatott női színésznője egy kocsmai balhéba is belekerült Budapesten. Az egyik kocsmába odament Lawrence-hez egy rajongó, hogy szelfizzen, mire a színésznő mondta neki, hogy inkább ne. Ezután egy kis összeszólalkozás következett, végül a színésznő leöntötte sörrel a férfit, akit le is kellett fogni, hogy elkerüljék a komolyabb balhét.

Kétszeres Oscar-díjas színész

Athony Hopkins egy igazi legendának számít a színészek között és a hosszú karrierje során többször is forgatott már Magyarországon. Ezek közül 2011-ben A rítus című film volt a legemlékezetesebb a számára, ekkor egy interjúban fejtette ki hosszan, hogy milyen csodálatos a magyar főváros.

Anthony Hopkins is imádta Budapestet

Budapest a legszebb hely

„Csodálatos város. Emlékszem, május 22-én érkeztem meg este, a Four Seasonsben laktam. Esett, de nem tudtam megállni, hogy ne sétáljak át a Lánchídon a budai oldalra. Másnap kora reggel pedig a Szent István-bazilikát néztem meg. Szeretek egyedül sétálni és felfedezni, de a Bazilika annyira lenyűgözött, hogy amikor visszamentem reggelizni, közöltem a feleségemmel, hogy azt együtt is látnunk kell. Sokszor megfogalmazódott bennem, hogy Budapest a legszebb hely, ahol életemben voltam.” – mondta 2011-ben a kétszeres Oscar-díjas színész

Koncertfilm készült

A Queen 1986-ban turnézott Magyarországon, ekkor Hungarian Rhapsody: Queen Live in Budapest címmel film is készült az itt tartózkodásukról. A zenekar tagjainak tetszett a magyarországi látogatás, a filmen azt is láthatjuk, ahogyan Freddie Mercury megjegyzi, hogy milyen finom a pálinka. Végül pedig ott van az egész látogatásuk legikonikusabb jelenete, amikor Freddie elénekeli a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket se hagyd ki:

Kiemelt kép: Will Smith Budapesten

Exit mobile version