Beindultak a világasztárok Budapesten és környékén. Egyre több filmsztár posztol a fővárosunkból, közben Pátynál egy óriási várat építenek a Netflix Last Kingdom című szuperprodukciójának forgatásához.

Már megérkeztek

Magyarországról posztolt képet a magyar származású Tony Curtis lánya, Jamie Lee Curtis, aki vélhetően a Borderlands videójáték-sorozat filmadaptációjának magyarországi forgatására érkezett Budapestre.

Tony Curtis és a lánya, Jamie Lee Curtis

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Magyar felmenők

A világszerte Tony Curtisként ismert filmcsillag eredetileg Bernard Schwartz néven született New Yorkban, 1925. június 3-án. Apja Schwartz Manó (Emanuel Schwartz) Mátészalkáról, míg édesanyja Klein Ilona (Helen Schwartz) a mai Szlovákia területén Nagymihályon született.

Cate Blanchett is játszik a filmben

Szintén a városban van már a Borderlands egy másik szereplője, Kevin Hart is, aki egy budapesti edzőteremből posztolt, majd egy olyan képpel jelentkezett, amelyen Jamie Lee Curtis és Ariana Greenblatt mellett a filmben szintén játszó Cate Blanchett, illetve Florian Munteanu, valamint a rendező, Eli Roth is szerepel.

Itt vannak a Borderlands szereplői

Pátynál épül a filmes díszlet

Közben az agglomerációban is mozgolódni kezdtek az amerikai filmesek. A Netflixen látható Last Kingdom, vagyis az Utolsó Királyság 5. évadához már épül a monumentális díszlet.

Épül a Last Kingdom díszlete Pátynál

Forrás: Facebook/Páty-csoport/Polgár Anna

Hatalmas várat húznak fel

Páty határában a Fenyvesnél lassan két hete folyamatosan kopácsolnak, hatalmas várat húznak fel, és körülötte kisebb házak is épülnek. A munkálatok már Biatorbágy egyes részeiről is jól látszanak. Az alábbi videóban, az 5. másodpercnél egy pillanatra látszik, hogy milyen lesz a vár.

Itt a Last Kingdom videója

Will Smith is lövöldözött Pátyon

A Pátyi fenyves népszerű forgatási helyszín, hiszen ahogy korábban megírtuk Will Smith is lövöldözött már itt, amikor a Gemini Man című filmet forgatták. Az erről készült cikkünket és a videót ide kattintva éred el.

Will Smith a pátyi fenyvesnél hasal a fűben

pátyi fenyves will smith

Kiemelt kép: Jamie Lee Curtis, háttérben a pátyi filmdíszlet – BPK-montázs