A napokban mutatták be Will Smith legújabb filmjének a Gemini Man-nek az előzetesét. Ebben jól látszik, hogy a világsztár a dél-budai agglomerációban, a Pátyi fenyves melletti tisztáson hasal egy gépfegyverrel és lőni készül.

Hirdessen az agglomerációban! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését. Klikk ide!

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pátyon több helyi is emlékszik a hollywood-i nagyprodukciót 2018-as forgatására, amikor óriási filmes felszereléssel vonultak az amerikaiak a településhez. Akkor titokban tartották, hogy mi készül, ma már tudjuk, hogy a világsztár Will Smith járt az agglomerációban és a legújabb filmjének egyes jeleneteit éppen a Pátyi fenyvesnél vették fel. Ez az alábbi videóban 01:15-nél látszik.

Az agglomerációban, a Pátyi fenyvesnél forgatták a film egyes jeleneteit

A filmben sok jelenet játszódik a Budai várban és láthatóan Pátynál. A sztori egy bérgyilkosról szól, akit a fiatalabb önmaga akar eltenni lábalól. Igazi akciómozi, nemsokára bemutatják Magyarországon is, sőt a világsztár nemsokára ismét Budapestre jön, itt ünnepli majd az 51. szülinapját.

A Pátyi fenyves

A Pátyi fenyves egyébként egy csodaszép kis fenyveserdő Páty Budakeszi felöli végénél. Páty határában, a Cukorborsó vendéglőtől alig 100 méterre egy kis földesútra kell lekanyarodni, amit hogy-hogy nem pont a Fenyves utcának hívnak. A végén van egy kis parkoló, pár erdei paddal és asztallal. Talán itt ücsörgött a forgatások szünetében a világsztár.

A filmben látható jelent szinte biztosan a fenyvesnél készült, hiszen a kiemelt képünkön a háttérben jól látszanak a pátyi házak.

A Pátyi fenyves kiváló kirándulóhely, jót lehet sétálni, nagyon friss fenyőerdő illat lengi be a környéket. Alig 20 perc alatt Biatorbágyra is át lehet túrázni a dombok között.

A Pátyi fenyvesnél van a Főkút forrás, ami arról híres, hogy már a rómaiak is ittak belőle. Ma is működik és a túrázók kifejezetten kedvelik a Budai hegységből kicsordogáló friss vizét.

Kiemelt kép: Részlet a film traileréből, cikkfotók: BudaPestkörnyéke.hu