Az HBO csatornán elérhető Berlini küldetés, eredeti címén: Berlin Station harmadik évadát a Szentendréhez tartozó Lajosforráshoz vezető erdei út mentén forgatják.

A filmsorozat a jelenben játszódik, a főszerepben pedig az amerikai titkosszolgálat a CIA berlini irodájának munkatársai állnak. Az első évadban egy szivárogtatót üldöztek, a második évadban pedig egy szélsőjobboldali német párt titkos finanszírozóit kutatták fel.

A sorozatban egy percig sem érezhetjük azt, hogy mindent tudunk, hiszen a szereplőkkel együtt fedezünk fel újabb és újabb részleteket, apróságokat és titkokat, amelyeknek köszönhetően egészen új irányt vesznek az események és a karakterek egymással való kapcsolatai. Ráadásul a sorozat alkotói remekül árnyalják a karaktereiket, mindenki azon a bizonyos árnyvonalon centizik, ahol lehetetlen megállapítani, hogy jó vagy rossz-e, amit tesz vagy tenni akar.

A brit sorozat eddigi évadjait mindig októberben mutatták be, bizonyára így lesz ez a harmadik évaddal is. Az a kérdés, hogy idén, vagy jövőre. Ha idén, akkor gyorsan kell dolgozniuk az alkotóknak, hiszen az egyik epizód kquad-os jelenetét hétfő délután rögzítették a Szentendrétől alig 10 km-re található Lajosforrás felé vezető út mentén az erdőben.

A Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál tudósítójának képein jól látszik, hogy óriási stábbal vonultak ki az erdőbe a filmesek. A rengeteg lámpát, kamerát szállító kamionok között büfékocsi és öltözők is helyet kaptak. A jelenetben használt négykerekű motort, quad-ot éppen akkor erősítették fel a szállítójármű platójára, amikor ott jártunk.

Kíváncsian várjuk a budapesti agglomerációban (is) készülő nemzetközi sikersorozat újabb évadát, különösen a quad-os jelenetet. Az első széria promóját az alábbi videón tudod megnézni

Kiemelt kép: illusztráció