Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Szadáról kirakták a Szafari parkot, most bejelentették hol nyitott ki újból a Richter család állatos birodalma

Szadai Szafari Park

Szadai Szafari Park

Egy évig működött Szadán a Richter család Szafari parkja, aztán menniük kellett. Most kiderült, hol folytatják a bizniszt, merre lehet majd az egzotikus állatokkal találkozni.

Pakolniuk kell

Ahogy arról elsőként a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt a Szadai Szafari Parknak pakolnia kellett 2021. májusában Szadáról. A hírek arról szóltak, hogy a helyi önkormányzat nem engedélyezte tovább a működésüket. Megkérdeztük erről az önkormányzatot, a válaszuk alapján egészen más kép rajzolódik ki arról, miért kell mennie a cirkuszos szafarisoknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Botrányok árnyéka

2020. májusában nyitott, 12 hónap múlva be is zárt a Szadai Szafari Park. A cirkuszos Richter-família által létrehozott park sikeresen indult, de pár hónap múlva botrányok árnyékolták be a parkot. Rejtélyes körülmények között egy éjszaka két elefánt is elpusztult, engedély nélkül temették el őket és még az agyarukat is levágták. Az önkormányzat akkor azt mondta elég, a park üzemeltetői pedig másik településre mennénk. Úgy tűnik meg is találták az új helyszínt. Egy év után Nagykörösön indul újra a Szafari park biznisz. IDE KAPCSOLÓDIK: Titokban az agyarukat is levágták a szadai szafariparkban rejtélyes körülmények között elhunyt két elefántnak, nyomoz a rendőrség

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagyobb az új park

Nagykőrösön a szadai életterüknél jóval nagyobb, több mint harminchektáros területre költöznek a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatai, akik a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően a cirkuszi munkát maguk mögött hagyva szafariban tölthetik megérdemelt pihenésüket. 2022 egyik kiemelt turisztikai látványossága, Magyarország egyetlen autós szafari- és élményparkja április 14-től várja látogatóit Nagykőrösön, Budapesttől kevesebb mint egy órányira – írja a Bors.

3 km-es szafari

A parkban közel kétszáz állat éli mindennapjait szabadon, az érkezők a saját autóikból, mintegy 3 kilométeres utat bejárva élhetik át a valódi szafarihangulatot. „Az új helyszín kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy biztosítani tudjuk az összes vadállatunk számára az ideális környezetet, ahol természetközeli, tágas területen, kellemesen élhetik mindennapjaikat, miközben a közönséggel való kapcsolatuk is megmarad.” – mondta Ifj. Richter József.

Óriáskerék

A hatalmas területen az autós szafari mellett egy élményparkot is létrehoztak, ahol egész napos programok várnak mindenkit. A harmincméteres óriáskerékről, a Safari Eye-ról madártávlatból csodálhatjuk meg az elénk terülő egzotikus látványt; az állatsimogatóban az autóból kiszállva közvetlen közelről lehet találkozni olyan állatokkal, mint a kenguru vagy a láma.

Cirkuszsátor

A cirkuszsátorban az artisták naponta többször, negyvenperces műsorral szórakoztatják a nagyérdeműt, és a műsor végén a gyerekek kipróbálhatják a cirkuszi eszközöket. Lesz elefántos bemutató és a Dinóparkban a közel hatvanöt millió évvel ezelőtt kihalt dinoszauruszok életét ismerhetjük meg. 

Állatok az autók között

Forrás: Facebook/szafaripark

Vidámpark

Úgy tűnik, a Richter család mindazt megvalósíthatta Nagykőrösön, amit Szadán nem lehetett. Egy éve a szadai önkormányzat arról tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu hírportált, hogy amellett, hogy a szafari park biztonságtechnikai védelme műszakilag aggályokat vetett fel.

Túlterjeszkedtek

Az is probléma volt Szadán, hogy a Richter család az eredeti elképzelésen messze túlterjeszkedve még egy mini vidámparkot is működtetni kezdett, több alkalommal pedig hangosítással erősített rendezvényeket tartott. A kellő egyeztetések elmaradtak, a környékbeli lakosság elégedetlensége folyamatosan nőtt, sokasodtak panaszaik, kifogásaik, ezért nem támogatták a további működésüket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt is a szafari parkról írtuk:

Kiemelt kép: Szafari Park Szadán – Forrás: Facebook/szafaripark

Exit mobile version