Idén májusban nyílt meg a pesti agglomeráció szafariparkja Szadán, máris egy rejtélyes állati tragédiával került be a nemzetközi sajtóba. Két cirkuszi elefánt egyetlen éjszaka, egyszerre pusztult el. Senki sem tudja mi történt.

Németországban is erről írnak

Már a német internetes portálok is azzal foglalkoznak, mi történhetett Szadán azzal a két cirkuszi elefánttal, amelyeket egy reggel elpusztulva találtak meg a karámjukban.

Mambo és Betty

A német Bild újság online oldalán jelent meg a hír: elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark két elefántja, Mambo és Betty – írja a Blikkre hivatkozva a LikeNews.hu hírportál.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Keringő információk

Az elhullott állatokról csak most, néhánynapja kezdtek keringeni információk a neten, René Casselly, a legendás cirkuszfamília tagja is csak október 21-én tudatta Facebook-oldalán, hogy mi történt.

Megtört szív

Casselly így fogalmazott: „Megtört szívvel közöljük, hogy Mambo és Betty elhunyt. Tonga életét háromnapos küzdelem után sikerült megmentenünk. Még mindig nem tiszta, mi volt az állatok halálnak oka” – írja, majd így folytatja:

Családtagok voltak

„Fáj a szívem, életem részei voltak ezek az állatok, többek voltak elefántoknál, családtagok voltak. Az egész család összetört. Szavakkal leírhatatlan tragédia, történt, kérjük mindenki megértését, hogy nem közöltük már korábban a hírt, de nem volt erőnk hozzá” – írta a cirkuszlegenda.

Egyetlen cirkuszi bika

A 37 éves Mambo Európa egyetlen cirkuszi bikája volt, a porond csillagjaiként léptek fel társával, a 35 éves Betyvel. A Casselly cirkuszi família állatai egyetlen éjszaka alatt pusztultak el a parkban.

Tavasz óta vannak nyitva

A Magyar Nemzeti Cirkusz öt elefántjai – összesen öt volt – tavasz óta a Pest megyei Szadán megnyitott autós szafari park területén éltek.

Bekísérték őket az istállóba

A Bildnek René Casselly jr. azt mondta. Az elefántokat egy speciális szállító járművön vitték vissza a parkba, majd bekísérték őket az istállóba.

Reggel holtan találták őket

Másnap reggel holtan találták a két állatot. Boncolás nem volt, az állatorvosok nem tudták megállapítani a halál okát, az állatokat a park területén temették el. Előfordulhat, hogy az állatokkal valamilyen vírusfertőzés végzett.

Kiemelt kép: Szafaripark Szadán – Forrás: Facebook/Safari Park Szada