Ahogy azt ma az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, rejtélyes körülmények között, egyszerre, egy éjszaka során pusztult el két elefánt a szadai szafariparkban. Most megszólalt az állatok tulajdonos trénere, aki szerint megmagyarázhatatlan ami történt.

Esély sem volt az állatok boncolására

René Casselly, az elpusztult elefántok tulajdonosa a Blikknek nyilatkozott. Azt mondta, hogy az állatok boncolására, esélyük sem volt, az orvos specialista és segédei a harmadik elefánt életének megmentésére koncentráltak.

Nem tudják miért pusztultak el

Az elefántok halálának pontos oka nem derült ki. Tonga életéért 3 napig küzdöttünk, ebből az első órákban kritikus volt a helyzet, de utána is napokig szorult kezelésre és állandó jelenlétünkre – mondta a cirkuszművész tulajdonos.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Családtagok voltak

„A mai napig nem tudjuk feldolgozni a történteket, hiszen ezek az állatok több mint 30 éve élnek velünk, családtagjainkként szerettük őket, és a legmagasabb színtű szakértelemmel tartottuk őket.

Együtt nőttek fel

Az elefántok két éves koruk óta a család tagjai, velük együtt nőttem fel. Amióta élek a legjobb társaim voltak. Életem legnagyobb ajándékai voltak, nem tudom, hogy mikor leszek képes elengedni őket; jelenleg Tonga, Nanda és Kimba adnak számomra vigaszt” – árulta el a tréner.

Megfulladtak a kamionban?

Az állatvédők azt állították, az elefántok megfulladtak egy kamionban, ezzel kapcsolatban René Casselly azt mondta: „Az elefántok fulladása szállítás közben elképzelhetetlen, hiszen járműveink a szükséges engedélyekkel rendelkeznek, és az előírt szigorú szabályoknak mind megfelelnek.

Biztonságos a szállítás

Az elmúlt 10 évben is ezeket a kamionokat használtuk az állatok szállítására, elegendő ablakokkal és szellőzőkkel és folyamatos karbantartással. Soha nem történt semmilyen baleset ezekben a járművekben az elmúlt egy évtizedben. Ezért megmagyarázhatatlan a dolog számunkra is.

Pontos okok

A lap munkatársa az állatok pusztulásának pontos okára is rákérdezett, Casselly ez ügyben azt nyilatkozta, hogy a körülmények miatt nem volt mód az állatok hatályos időn belüli boncolására, így sajnos a pontos ok számukra is ismeretlen.

Állatorvos specialista

„Azonnal kihívtuk állatorvos specialistát, és a hatóságok is tudnak az esetről. Én három napig egy csak percekre tudtam lehunyni a szememet, és a mai napig a sokk hatása alatt vagyok” – mondta a tulajdonos.

Vírusfertőzést kaphattak

Korábbi cikkünkben írtuk, hogy többen úgy vélik, hogy az elefántok valamilyen vírusos fertőzést kaphattak el, ezért pusztultak el ilyen gyorsan.

Kiemelt kép: Szafaripark Szadán – Forrás: Facebook/Szada Safari Park