Szél Bernadett csütörtök délelőtt Budakeszi főterén bejelentette, hogy a Momentum színeiben ringbe száll az egy év múlva esedékes országgyűlési választásokon Pest megye 2. számú körzetében. Ide tartozik Budakeszi, Budaörs, Telki, Zsámbék, Solymár és még Piliscsaba is. A kormánypárti kihívója várhatóan Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára lesz.

Rendet akar tenni

Szél Bernadett a Facebookon élőben közvetített bejelentésében elmondta, hogy egy új korszak kezdődik a Pest 2-es választókörzetben. Arról is beszélt, hogy a szövetségeseivel együtt rendet akar tenni a közéletben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Felteszi a választókerületet a térképre

A képviselő a Momentum színeiben indul a baloldal által szervezett előválasztáson. Erről azt mondta, hogy azért választotta ezt a pártot, mert ők az embert teszik a politikájuk középpontjába és ez neki is nagyon fontos. Azt is elmondta, ő olyan képviselő akar lenni, aki Pest 2-es választókerületet felteszi a térképre.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két nagyágyú megy egymással szembe

Szél Bernadett indulásával a Pest 2-es, vagyis a Budakeszi-Budaörs-Piliscsaba egyéni országgyűlési képviselői körzetében alakulhat az egyik nagy csatatér. Most már szinte biztos, hogy a független parlamenti képviselő Szél Bernadett megy szembe várhatóan Menczer Tamással, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárával.

Menczer Tamás nem erősítette meg az indulását

Menczer Tamás azt nyilatkozta a Telexnek, hogy jelenleg a koronavírus elleni védekezéssel, konkrétan a vakcinabeszerzéssel foglalkozik. Az államtitkár nem erősítette meg az indulását, de nem is cáfolta.

Nincs még döntés

Azt is mondta, hogy az indulásáról még semmilyen döntés sem született. „A Fideszben van egy döntéshozatali rend, ez a folyamat az év vége felé zárulhat le. Természetesen, ha valahol szükség van rám, a feladat elől nem szoktam elugrani, de ilyen fontos kérdéssel kapcsolatban a megfelelő időben kell, megfontolt döntést hozni”

Aktivizálta magát

Menczer Tamás az utóbbi hónapokban nagyon aktivizálta magát a Facebookon, sokszor posztol a térségről, gyakran jelenik meg eseményeken, ebből is egyértelműen arra lehet következtetni, hogy ő lesz a kormánypárt jelöltje Szél Bernadettel szemben.

2018-ban a Jobbik volt a királycsináló

Pest megye 2. választókerületében legutóbb, 2018-ban kiélezett volt a helyzet, Szél Bernadett, akkor még LMP-s színekben mindössze 296 szavazattal maradt le a Fidesz–KDNP jelöltjétől, Csenger-Zalán Zsolttól, aki a Jobbiknak köszönhette a győzelmét, hiszen a Jobbik akkori jelöltje Császárné Kollár Tímea Annamária nem lépett vissza és elvitt 6 ezer szavazatot.

Diplomata lesz Csenger Zalán Zsolt

Csenger Zalán Zsolt a múlt héten jelentette be, hogy nem indul a következő országgyűlési választásokon. Az országgyűlési képviselő azt mondta a Buda Környéki TV-nek, hogy Orbán Viktor nyáron kérte fel egy külügyi szolgálatra, amelyet tisztelettel elfogadott. Zsámbék korábbi polgármestere arról nem beszélt, hogy pontosan hol és mi lesz a feladata a 2012-es választások után.

A teljes ellenzék beállhat Szél Bernadett mögé

Menczer Tamásnak nem lesz könnyű dolga. Ha az összes ellenzéki párt elfogadja Szél Bernadettet közös jelöltnek, akkor az államtitkárnak alaposan meg kell dolgoznia azért, hogy a 2018-as számok alapján ő lehessen a térség országgyűlési képviselője, míg ugyanezek számok alapján Szél Bernadett akár hátra is dőlhet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Menczer Tamás pályája

Menczer Tamás 37 éves, Pécsett született, jelenleg Budakeszin él. Külkereskedelmi főiskolát végzett. A Duna Televízió, majd az MTVA szerkesztő-riportere és műsorvezetője volt. 2015-ben lett a külügyminisztérium sajtófőnöke, majd a kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára lett. 2018-ban nevezték ki a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárává.

Szél Bernadett pályája

Szél Bernadett, szintén Pécsett született, és jelenleg ő is Budakeszin él. Közgazdász és szociológus. Emberi jogi programszervező volt, majd a KSH refense lett. 2010-ben lépett be az LMP-be, 2014-ben országos listáról lett került be az Országgyűlésbe. 2018-tól független országgyűlési képviselőként dolgozik.

Ez is érdekelhet!

Itt a Momentum és Szél Bernadett friss bejelnetése

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból – Forrás: Facebook