Nem jár a villamos a Bosnyák tér és az Örs vezér tere között, mert csütörtök délelőtt személyautó ütközött össze a 62A villamossal a 14. kerületben, a Nagy Lajos király útján – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtügyelete csütörtökön. A mentésről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

A villamos előtt akart balra kanyarodni

A 14. kerületben a Nagy Lajos király útján közlekedett csütörtök reggel egy Suzuki SX4 Cross típusú gépkocsi, a Bosnyák tér felől a Fogarasi út irányába. A Szugló utcát elhagyva balra, a Komócsy utcábaakart kanyarodni, ezzel keresztezve a villamospályát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

A villamos maga előtt tolta a Suzukit

Veszélyes manőver

A BudaPestkörnyéke.hu tudósítója szerint egy ilyen manőver itt mindig veszélyes a szemből érkező autósok miatt, akik nem engedik a bekanyarodást, sokat kell várni, hátulról pedig emiatt elkezdenek villogni és dudálni, mert feltorlódnak a járművek a túl szűk útpálya miatt.

Figyelmetlen és türelmetlen

Sajnos ennek az autónak a sofőrje figyelmetlen és türelmetlen volt egyszerre, mert amikor végre sikerült a kanyarodást végrehajtania, a villamos pályája előtt a STOP tábla ellenére már nem állt meg és nem is nézett körül, így a Bosnyák tér felé közlekedő 62A járat elé hajtott.

Csúnyán összetörött a Suzuki oldala

Vészfézezett a villamos

A hannoveri típusú villamos vezetője vészfékezett ugyan, de a Suzuki olyan hirtelen került a vezető látóterébe, hogy a karambolt nem lehetett elkerülni.

Csattanás

A 1516-os pályaszámú villamos nagy csattanással a személyautó oldalába rohant, majd az ütközést követően métereken át tolta maga előtt, míg végül meg tudott állni.

Kirobbantak a légzsákok

A baleset következtében a Suzukiban az oldalső légzsákok kirobbantak, egy személy megsérült, őt a roncsból a fővárosi tűzoltóknak a jobb első ajtó felfeszítésével kellett a kiszabadítani, ezután a Mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Nem sérült meg senki

A villamoson szerencsére egy utas sem sérült meg. A 3-as, 62-es és és 62A villamosok helyett mintegy másfél órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek a Bosnyák tér és az Örs vezér tere közötti szakaszon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Itt a mentésről készült videó

Képek forrása: Facebook/Balesetinfó csoport