Érd és környékének országgyűlési képviselője, Aradszki András egy közleményben látványosan nekiment Érd új polgármesterének, Csőzik Lászlónak. Hatásvadász, szelfizős pózolónak, uszítónak nevezte. A korábbi polgármester, T. Mészáros András is ringbe szállt, ő is kiosztott pár virtuális pofont az utódjának. Egy AVL nevű cégnél készült szelfi és egy poszt borította ki a bilit Érden.

Érd jelenlegi polgármestere elment megnézni a város szélén épülő AVL Hungary üzemcsarnokának munkálatait. Találkozott a főnökökkel, körülnézett és készített néhány fotót, amit feltett a facebookjára. Az egyik hozzászóló annyit írt: „Ez nem T. Mészáros András, a korábbi polgármester érdeme?”

A jelenlegi polgármester erre így válaszolt: „Az AVL tulajdonosai még a választások előtt döntöttek arról, hogy Érdre költöznek. Nem tudok arról, hogy ebben az előző városvezetésnek szerepe lett volna (mármint, hogy épp ide jönnek, nem máshova), arról viszont igen, hogy annak rendje és módja szerint fogadták őket, tehát ők is támogatták és segítették az ideköltözésüket. Igyekszem korrekt lenni.” – írta a jelenlegi polgármester.

Csőzik László alábbi védősisakos szelfije és az a mondata, hogy „Nem tud arról, hogy a cég Érdre költözéséhez a korábbi városvezetésnek köze lett volna” valóságos olaj volt a tűzre. Beindult a fideszes-ellenzéki adok-kapok az agglomeráció legnagyobb városában.

Csőzik László szelfije az AVL Hungary építkezésén – Forrás: Facebook

Kiakadt az országyűlési képviselő

Bepöccent a térség fideszes országgyűlési képviselője, Aradszki András, aki azonnal egy közleményt jelentetett meg az érdi újságban. Szerinte „A védősisakos szelfis pózoláson kívül semmit sem tett Csőzik az AVL beruházásáért.”

A képviselő így fogalmaz: „A kormány, a korábbi Fidesz-KDNP-s érdi városvezetés és jómagam komoly szakmai és diplomáciai munkával értük el azt, hogy az AVL Érdre hozza magyarországi központját.” – írta, majd így folytatta:

„Csőzik vígan pózol a fotó kedvéért az építkezésen, miközben a beruházáshoz a Fidesz-KDNP kormány adja a hárommilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást. Csőzik talán épp valamelyik uszító ellenzéki posztját fogalmazta, amikor az AVL tulajdonos 2019 nyarán azt mondta: ,,A beruházást támogató városvezetés miatt döntöttünk úgy, hogy az AVL második legnagyobb kutató-fejlesztő bázisát Érden építjük fel”. – írja közleményében az országgyűlési képviselő.

Sok munkánk van benne

A korábbi polgármester, T. Mészáros András sem vette jónéven utódának szelfijét és mondatait, ezt írta a facebookján: „Érd történetének legnagyobb beruházása az AVL-é, és abban, hogy ez megvalósulhat, nagyon sok munkánk van. A pozőr Csőzik szerepe ebben a történetben a nullával egyenlő. Úgy látszik, hogy a hazugságra rá lehet szokni, ám ha ez így van, akkor ideje lenne szakember segítségét kérnie.” – fogalmazott a korábbi városvezető.

A szalagot már nekem kell átvágnom

Csőzik László, Érd ellenzéki színekben indult polgármestere szerda este válaszolt elődjének és a kormánypárti országgyűlési képviselőnek. Így fogalmazott: „Ez a város elindult egy úton. Ehhez Önöknek is sok közük van, ebben Önök is részesek. Vagy így, vagy úgy, de okai, okozói a változásnak.

Kell, hogy tudják, ha jönnek velünk, hát jó, ha nem, akkor úgy is. Mondom ezt úgy, hogy hiába tény, hogy az elődöm rakott le egy alapkövet, de a világ és a demokrácia rendje szerint, mint az érdiek által megválasztott polgármesternek, az avatón a szalagot már nekem kell átvágnom. Így hát vagy Önökkel, vagy Önök nélkül, de Érd olyan város lesz, amilyennek az érdiek mindig is vágyták!” – írta Csőzik László rendkívül hosszú bejegyzésének végén.

AVL Hungary beruházás

AVL Hungary építése – Forrás: Facebook/Csőzik László

És, hogy mi is az AVL Hungary? A világ legnagyobb független, belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével, szimulációjával és tesztelésével foglalkozó vállalatcsoportjának magyar leányvállalata. Az érdi Tesco mögött 12 hónap alatt felépülő új magyarországi központ az AVL globális hálózatának második legnagyobb egysége lesz. Érd eddigi legjelentősebb magánberuházása, mellyel 350 új munkahely jön létre. A beruházás értéke 12,5 milliárd forint.

Kiemelt kép: T. Mészáros András (bal oldalon), Aradszki László (középen), Csőzik László (szelfiarc) – BPK montázs