Megoperálták Körtvélyessy Zsoltot. A 82 esztendős színművész a napokban esett át a két és fél órás beavatkozáson. A szívműtét sikeres volt, ám a Barátok közt egykori sztárja még nem nyugodhat meg teljesen, ugyanis nem sokkal azután, hogy hazatért, rosszul lett és vissza kellett mennie a kórházba.

Visszakerült a kórházba

A művészt csütörtökön műtötték és pénteken már haza is engedték. Szombatra azonban megduzzadt a seb, ami miatt Körtvélyessy Zsolt belázasodott. Azonnal visszament a kórházba, ahonnan már haza sem engedték. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Remélem a legjobbakat”

„Jelenleg megfigyelik az állapotomat és van még előttem néhány kivizsgálás, tehát elképzelhető, hogy pár napig még bent tartanak, de remélem a legjobbakat, hogy hamarosan már otthon lábadozhatok” – mondta a népszerű színművész a Blikknek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy ideje már nem érezte magát jól

A BudaPestkörnyéke.hu tavaly írt arról, hogy Körtvélyessy Zsolt egy ideje úgy érezte, nincs minden rendben az egészségével. „Volt egy enyhe, de visszatérő szédülésem, aminek utána akartam járni, mert odafigyelek az egészségemre” – mondta a színész. A vizsgálat során kiderült, hogy eltömődött egy ér a nyakában.

Kisebb csoda, hogy nem történt nagyobb baj

“Kilencven százalékos volt már az elzáródás” – mondta a művész. Az orvosok azt mondták neki, hogy ha nem időben fordul orvoshoz, akkor sztrókot is kaphatott volna. Szerencse, hogy nem késlekedett.

Mindenkinek van egy jó tanácsa

Körtvélyessy Zsolt hangsúlyozta, hogy mindenki jól teszi, ha akár egy kisebb probléma esetén is orvoshoz fordul. Ha ugyanis a tünetek alapján időben felismernek egy betegséget, akkor megelőzhető a nagyobb baj.

Remek életpálya

A 82 éves Körtvélyessy Zsolt Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagja. Korábban a Békés Megyei Jókai Színház, a szolnoki Szigligeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház színésze is volt, de szerepelt a Miskolci Nemzeti Színházban, valamint a Nemzeti- illetve Pesti Magyar Színház társulatának tagja is volt. A kecskeméti Katona József Színháznak 2008 óta tagja. 

„Amíg bírom, játszani akarok”

„Ötvennégy éve végeztem a főiskolán, azóta egyfolytában működöm, és szeretném minél tovább folytatni. Amíg bírom fizikummal, ésszel és idegekkel, addig játszani akarok, és megfelelni a nézők, valamint a saját elvárásaimnak – mondta korábban a Blikknek művész.

Rátalált a szerelem

A színművésznek lelkileg is harmonikusabb lett az élete. 2020-ban a Covidban elhunyt élete szerelme, Egerszegi Judit, ám a gyász után ismét párra talált.

Kiegyensúlyozott, teljes az élete

„Jól érzem magam vele, szeretettel, megbecsüléssel, tisztelettel fordulunk egymáshoz. Természetesen még mindig gondolok a feleségemre, sokszor hiányzik, de végre ismét kiegyensúlyozott és teljes az életem. Ez a remek baráti társaságomnak is köszönhető” – mondta Körtvélyessy. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Körtvélyessy Zsolt – Forrás: Fotó: MTI/Zih Zsolt