Könnyen sztrók is felléphetett volna a Jászai Mari-díjas művésznél, ha nem kezelik időben a problémát, mondta maga az érintett.

Műteni kellett Körtvélyessy Zsoltot

A Barátok közt egykori Hoffer Józsefe, Körtvélyessy Zsoltot a Blikk egyik olvasója ismerte fel. A művész az egyik kórteremben feküdt a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. Az olvasó látta a színész lányát is, aki látogatóba érkezett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy ideje már nem érezte magát jól

A lap megkeresésére Körtvélyessy Zsolt elárulta, hogy már egy ideje úgy érezte, hogy nincs minden rendben az egészségével. “Volt egy enyhe, de visszatérő szédülésem, aminek utána akartam járni, mert odafigyelek az egészségemre” – mondta a színész. A vizsgálat során kiderült, hogy eltömődött egy ér a nyakában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kisebb csoda, hogy nem történt nagyobb baj

“Kilencven százalékos volt már az elzáródás” – mondta a művész. Az orvosok azt mondták neki, hogy ha nem időben fordul orvoshoz, akkor sztrókot is kaphatott volna. Szerencse, hogy nem késlekedett.

Mindenkinek van egy jó tanácsa

Körtvélyessy Zsolt hangsúlyozta, hogy mindenki jól teszi, ha akár egy kisebb probléma esetén is orvoshoz fordul. Ha ugyanis a tünetek alapján időben felismernek egy betegséget, akkor megelőzhető a nagyobb baj.

Ezek is érdekelhetnek!

Megműtötték

Az operációt követően az intenzív osztályon tartották. Szerdán átkerült egy megfigyelő kórterembe, miután az állapota javult. Néha még érez fájdalmakat, de összességében jól van, mondta a színész.

Nem befolyásolja a műtét a munkájában

Azt mondta a Blikknek, hogy éppen nyugodtabb időszakot él szakmai szempontból, a színházi feladataiban nem befolyásolja az operáció. Már várja, hogy amikor meggyógyul, újra dolgozhasson Kecskeméten. A lapnak elmondta, nincs rossz dolga a kórházban.

Hálás az orvosoknak

Kifejezte háláját az osztályvezető főorvosnak, aki a műtétet végrehajtotta. Tisztelettel beszélt a nővérekről, ápolókról, akik elmondása szerint kedvesen bánnak vele. Elmondta, hogy még közös szelfit is készített velük.

Van, aki gondoskodjon róla

A kórházi dolgozók gondját viselik, de van látogatója is. Lánya, Kinga minden nap bemegy hozzá. “Nagyon vigyáz rám, gondoskodik rólam” – mondta Körtvélyessy Zsolt. Nehéz időszakon van túl, hiszen néhány éve elveszítette feleségét és öccsét is.

Amit Körtvélyessy Zsoltról tudni kell

Körtvélyessy Zsolt 81 éves. Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház örökös tagja. Korábban a Békés Megyei Jókai Színház, a szolnoki Szigligeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház színésze is volt, de szerepelt a Miskolci Nemzeti Színházban valamint a Nemzeti- illetve Pesti Magyar Színház társulatának tagja is volt. A kecskeméti Katona József Színháznak 2008 óta tagja. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Körtvélyessy Zsolt – Forrás: Fotó: MTI/Zih Zsolt