Megtalálták annak a 20 éves fiatalnak a holttestét, aki még csütörtökön tűnt el a Balatonban Siófokon. N. Alex ismerősei a Facebookon tettek közzé felhívást, melyben könyörögve kérték, hogy segítsenek megtalálni a fiút. Mint kiderült: a fiatalember a barátnőjével vízibiciklizett, és csúzdázás közben a mély vízben.

Kétségbeesett keresés

Ahogy a BudaPestkörnyéke.hu megírta: napok óta kétségbeesetten keresték azt a 20 éves fiatalt, aki csütörtök délután tűnt el Siófokon. A helyszínről származó információk szerint N. Alex egyik fiatal barátjával ment le a Balatonra, a fiú pedig egy délutáni strandolás közben ment bele a vízbe, amikor egyik pillanatról a másikra eltűnt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem bukkantak rá

A fiatal eltűnését rögtön jelezték és keresni is kezdték. Ismerősei értesítették a rendőröket, de napokig ők sem bukkantak rá a férfire. Az ismerősök arra kértek mindenkit, hogy segítsenek megtalálni Alexet. „Balatonon nyaralt, és Siófokon délután 17:00 óra tájékában hirtelen elmerült a tóban, és azóta nem hallottunk róla! Rendőrök keresték, de semmi infó” – írta a férfi egyik ismerőse a világhálón.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A személyleírás  

Az ismerősök nem adták fel a reményt, a férfi személyleírását is közzé tették. Alex 182 centi magas, körülbelül 80 kiló; haja oldalt felnyírt, barna, göndörödő, míg arca borostás, telt ajkú, enyhén szeplős, ívelt, középvastag szemöldökkel és égszínkék szemmel – írta a Ripost.

„Könyörgök, segítsenek!”

„Eltűnése pillanatában egy térd fölé érő fekete nadrágban volt! Kérjük, ha bárki látta, vagy hallott róla, értesítsen. Könyörgöm, segítsenek!” – kérték könyörögve.

Megtalálták

Vasárnap aztán megérkezett a hír: megtalálták a fiatalember holttestét. A Tények tudósítása szerint Alex a barátnőjével vizibiciklizett, amikor megtörtént a baj. A fiú lecsúszott a csúszdán, majd elmerült. Állítólag nem tudott úszni.

Azonnal keresni kezdték

A történtek után a barátnője segítséget kért: azonnal keresni kezdték, de nem találták meg. A strandolók hosszú időn át látták a víz felett körözni a rendőrhelikoptert, illetve a vízirendőrök is kutattak a fiú után.

Egy járókelő vette észre

Végül egy járókelő vette észre a víz tetején lebegő holttestet, amit a partra hoztak és azonosítottak.

Érthetetlen tragédiák

A Balatonnál minden évben több fulladásos haláleset történik a nyári időszakban, sokan még mindig nem veszik komolyan a vízi veszélyeket. A hatóságok évről évre felhívják a figyelmet arra, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon a vízbe, mert könnyen tragédia történhet. A mélyebb vizeken pedig hasonlóan nagy bajt okozhat a bizonytalan úszástudás.

A rendőrség figyelmeztet

A hideg víz nagymértékben megterheli az emberi szervezetet, ezzel együtt pedig komoly veszélyt jelenthet rá. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést a 112-es segélyhívón vagy az ingyenesen hívható 1817-es vízi segélyhívó telefonszámon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció