Tanítás közben szakadt le az álmennyezet a budapesti Huba utcai Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium egyik tantermében pénteken délelőtt.

Időben el tudták hagyni a termet

Az esetről a Telex számolt be, a portál értesüléseit az intézmény igazgatóhelyettese is megerősítette. Elmondása szerint az álmennyezet lassan kezdett ereszkedni, ezt azonban a diákok és a tanár is időben észlelte, így el tudták hagyni a termet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem sérült meg senki

Az eset során személyi sérülés nem történt, bár sokan megijedtek, olvasható a portál cikkében.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sok a rossz állapotú iskola, Gödöllőn is gondok vannak

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta pár héttel ezelőtt ki is vonultak a diákok a gödöllői Török Ignác Gimnáziumból, mert az intézményben áldatlan állapotok uralkodnak. Mint arról beszámoltunk a július óta tartó felújítás ugyanis csak az év végére fejeződhet majd be, a tanítás pedig úgy kezdődött meg, hogy jelenleg is zajlanak a munkálatok az épületben.

Beázott az épület

Legutóbb például egy esőzés során annyira beázott az épület, hogy az 1300 fő számára ételt készítő konyhában is folyt a víz. Hétfő reggel hazaküldték az összes gyermeket, Gödöllő polgármestere, Gémesi György szerint tragikus a helyzet.

Lehetne megoldás

A helyi fideszes országgyűlési képviselő, Vécsey László nem sokat tett eddig az ügy megoldása érdekében, pedig tehetne és példát vehetne a budai oldalon Menczer Tamásról, aki a nyári vízhiány idején ott volt mindenhol, ahol segíteni kellet és gyorsan megszervezte a vízpótlást is. Egy országgyűlési képviselő tehát sokat tehet, ha akar.

Fel van állványozva

Telexnek korábban egy szülő jelezte, hogy az épület nagy része kívül és több helyen belül is fel van állványozva, a tetőt, az ablakokat és a radiátorokat éppen cserélik. Az épület egyes részeinek lezártságát „belépni tilos” feliratú szalagok és nagy takaróponyvák jelzik.

Nem biztonságok

A tantestület jelentős része, az iskola vezetése és sok szülő szerint nem biztonságos így az épület, ezért próbálták elérni a tankerületnél, hogy az első hónapban online oktatás legyen.

Nincs online

Ez azonban nem sikerült, ugyanis a tankerület szerint a munkavégzési területeket a kivitelező az ilyenkor szokásos módon elhatárolta, ide csak a felújítást végző személyzet léphet be. „A többi épületrészben az oktatás biztonsággal megszervezhető a felújítás befejezéséig” – írták korábban portál megkeresésére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Hazaküldtek 700 gyereket – ronggyá ázott a felújítás alatt álló gödöllői középiskola, a térség országgyűlési képviselője, Vécsey László a füle botját sem mozdítja

Kiemelt kép: Huba utcai Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium – Forrás: Wikipédia